Başhekimler organlarını bağışladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'da ?Organ Bağışı Haftası' nedeniyle Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirici ve hastane başhekimleri organlarını bağışladı. Halkı, organ bağışına teşvik etmek amcıyla organlarını bağışladıklarını belirten Sağlık Müdürü Küçükkendirici ve başhekimler, organ bağışları sayesinde binlerce hastaya hayat verildiğini söyledi.

3- 9 Kasım Organ Bağışı Haftası için düzenlenen etkinlikler organ bağışı ile strat aldı. Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirici, organ bağışının önemini kamuoyuna anlatmak ve Organ Bağışı haftası boyunca yapacakları etkinlikler hakkında bilgi vermek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü binasında basın toplantısı düzenledi. Konya İl Sağlık Müdürü Küçükkendirici, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların, ?ölmeden önce organlarımı alırlar' korkusu yaşadıkları için organ bağışında bulunmadığını anlattı. Organ nakillerinin insanların beyin ölümü gerçekleştikten sonra yapıldığını vurgulayan Dr. Küçükkendirci, bu nedenle vatandaşların endişeye kapılmamalarını istedi.

AMAÇ, BAĞIŞI TEŞVİK ETMEK

Toplumda organ bağışı bilinci oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Küçükkendirici, topluma örnek olmak ve halkı organ bağışına teşvik etmek amacıyla, organlarını bağışladığını belirterek, ?Benimle birlikte Numune Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Rıza Sarıbabışcı, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Dursun Odabaşı ve Dr. Faruk Sürkan Çocuk ve Doğum Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin, organlarını bağışladı? dedi.

Konya'daki organ bağışının Türkiye geneline bakıldığında düşük olduğunun altını çizen Dr. Küçükkendirici, ?Konya'da 2004 yılı itibari ile organ bağışında bulunanların sayısı 31 kişi olarak belirlenirken, bu sayı 2005 yılında 110'a yükseldi. 2006 yılının ilk 9 ayında ise 85 kişi organ bağışında bulunmuştur? diye konuştu.

Başhekimlerinin yanı sıra toplantıya katılan bazı basın mensupları da organlarını bağışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber