Özdağ'dan Bahçeli'ye: 'Laf ola torba dola' cinsinden konuşma

MHP lideri Bahçeli'nin, Suriye ile ilgili açıklamasına tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, Türkiye'nin savaş istemediğini ancak sınırındaki olaylara ve soydaşlarına da bigane kalamayacağını söyledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özdağ'dan Bahçeli'ye: 'Laf ola torba dola' cinsinden konuşma

Şerife Güzel

Türkmen Dağı'ndan ülkücüler şehit olurken MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Türkiye'nin Suudi Arabistan ile Suriye'ye girmesi durumunda vatan toprağını kaybedeceğine" ilişkin açıklaması milliyetçi kesimde tepkiye neden oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Biz, BM ile hareket ederiz. NATO ve BM'nin parçasıyız. Bahçeli'nin bunu bilmesi gerekir.Sınırlarımızı koruruz, topraklarımıza gelen tehlikeyi bertaraf etmek ardına her şeyi göze alırız" değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli'nin "laf ola torba dola" cinsinden konuştuğuna işaret eden Özdağ, "Biz savaş istemeyiz ama sınırımızda iç savaş var. Amerika'nın, Rusya'nın bilek güreşini görüyoruz. Böyle bir ortamda Suriye'de 3.5 milyon Türkmen, Müslüman soydaşlarımız var. Biz, bu tür olaylara bigane kalmadığımızı gösterdik. Egemenliğimiz her şeyin üstündedir ve sınırlarımızdaki soydaşlarımızla bağlarımız devam edecek" ifadesini kullandı.

ZIMNEN DAYANIŞMA

Kılıçdaroğlu'nun, "iktidar olursam Türkiye'ye gelen Suriyelileri geri göndereceğim" sözünü i hatırlatan Özdağ, "800 bin Kürt vardı gelenler arasında. Selahattin Demirtaş ağzını açmadı. Bahçeli de sessiz kaldı. Zımnen dayanışma içindeydiler. Bahçeli, şimdi de Suudi Arabistan ile Suriye'ye girersek diyor. Suudi Arabistan ile niye girelim ki, gireceksek kendimiz gireriz. 1 milyonluk ordu besliyor Türkiye. Afaki konuşmaya gerek yok. Doğmamış çocuğa don biçmeye gerek yok. Bahçeli, gündem oluşturmak, laf ola torba dola cinsinden konuşuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber