Pastırma ve sucuğa indirim uğramamış!

Gıda, Tarım ve Havancılık Bakanlığı tarafından başlatılan kırmızı et fiyatlarında tavan fiyat uygulaması, ham maddesi et olan pastırma ve sucuğa yansımadı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 08:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Pastırma ve sucuğa indirim uğramamış!

Kayseri Ticareti Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, "pastırma ve sucuğun anavatanı" Kayseri'de fiyatların yaklaşık bir yıldır değişmediğini, bu yüzden indirim yapmalarının da söz konusu olmadığını belirtti. Ünlü, "Kırmızı ette kıyma 32, kuşbaşı ise 34 lira olarak tavan fiyat belirlendi. Sucuğun toptan çıkış fiyatı zaten 32-35 lira arasında. KDV ve diğer maliyetler eklenince perakendede 40-45 lira arasında satılıyor. Pastırmanın da toptan fiyatı 52-65 lira arasında değişiyor. Perakende ise 65-90 lira arasında satılıyor" dedi.

Yaklaşık bir yıldır pastırma ve sucuğu bu fiyatlara sattıklarını, ancak büyük şehirlerde fiyatların abartılı olarak artırılabildiğini kaydeden Ünlü, "Satışların düşmemesi için biz zaten et fiyatları yüksek olduğu dönemlerde de pastırma sucuk fiyatını artırmamıştık. Yapılan indirimde de fiyatları geri çekemiyoruz" ifadesini kullandı. Ünlü, daha ucuza ürün satmaları halinde üreticinin ve perakendecilerin ciddi zarar edeceğine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber