Bahçeli: Hükümet korkmasın, ne gerekiyorsa yapmalı

"Dün Kobani'ye selam çakan Davutoğlu, aslında PYD'yi selamlamıştır" sözleriyle hükümeti eleştiren MHP lideri Bahçeli, "Artık, 'ey Amerika' demenin bir şey getirmediği görülmelidir. Türkiye'nin milli varlığını korumak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. AKP hükümeti korkmasın" dedi.

Haber Giriş : 16 Şubat 2016 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli: Hükümet korkmasın, ne gerekiyorsa yapmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Suriye'deki durumun Türkiye'ye etkileri vardı. Bahçeli, eleştirdiği hükümete 'korkmayın' dedi:

"Altını çizerek söylüyorum: PKK eşittir PYD. Dün Kobani'ye selam çakan Davutoğlu, aslında PYD'yi selamlamıştır. Şimdi bu teröristler Cerablus ile Azez arasında fitne saçmakta, kantonlarını birleştirme gayesi gütmektedir.

ABD'nin PYD'ye verdiği silahlar, şehitlere neden olmaktadır. ABD Rusya'yla aynı kümede hareket edip, Kürdistan'ın kuruluşunda şantiye şefliği yapmaya mı özenmektedir? Türk milleti, böyle rezil niyetlere pabuç bırakmaz.

Artık, 'ey Amerika' demenin bir şey getirmediği görülmelidir. Türkiye'nin milli varlığını korumak için neyi yapmak gerekiyorsa yapılmalıdır. AKP hükümeti korkmasın. Türk milleti bütün düşmanlara karşı birdir, beraberdir. Türk milletinin bütün bunlara göğüs germeye Allah'ın izniyle gücü yetecektir."

'Rolleri kim dağıttı?'

Bahçeli, Suriye'ye kara harekatı düzenlenmesi ihtimali hakkında şu ifadeleri kullandı:

"AKP'li Dışişleri Bakanı, kara operasyonu lehinde açıklamada bulunmuştur. Bundan TBMM'nin ve Türk milletinin bilgisi yoktur. Meclis'in haberi olmadan kamuoyunun savaşa sokma hazırlığında bulunmak, nasıl bir tutumdur?

Senaryosu kimin tarafından yazıldığı belli olan savaşa katılma kararını kim vermiştir? Riyad yönetimine liderlik rolünü kim vermiş, rolleri kim dağıtmıştır?"

'1 Mart tezkeresine yanlış bakış, fırsatları kaçırdı'

MHP lideri, Türkiye'nin ABD öncülüğündeki koalisyon güçleriyle birlikte kuzeyden Irak'a girmesini öngören 1 Mart tezkeresinin, 2003'te Meclis'te reddedilmesini hata olarak gördüklerini söyledi. "1 Mart tezkeresi kabul edilmiş olsaydı, Irak'ın kuzeyindeki PKK'ya karşı çok daha etkili önlemler alınabilecek, Türkmenlerin hakkı korunabilecek, Irak'ın geleceği hakkında söz sahibi olunabilecekti. 1 Mart tezkeresine yanlış bakış, fırsatları kaçırdı" diye konuştu.

Kaynak: Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber