Memur sendikaları Yılmaz'ı ziyaret edecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası'nın 75. kuruluş yıldönümü resepsiyonunda Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'a, "Ziyaretinize geleceğiz. Ama tepki olarak" dedi.

Merkez Bankası'nın 75. kuruluş yıldönümü dolayısıyla verilen resepsiyona, Başkan Durmuş Yılmaz'la memurlar arasındaki söz düellosu damgasını vurdu. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın yanına giderek, kendilerini ziyaret edeceklerini söyledi. Gazetecilerin, "Bircan bey, en büyük memur sendikasının başkanıdır" hatırlatması ile kısa bir şaşkınlık yaşayan Yılmaz, "Bekleriz" diye yanıt verince Akyıldız, ''Tepki olarak geleceğiz'' karşılığını verdi. Bunun üzerine başkan Yılmaz da ''Biz de memuruz, memurları severiz'' demekten kendini alamadı. Akyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada ise enflasyon artışını tetikleyenin kamu çalışanlarına yapılan zam olmadığını anlatacaklarını kaydetti.

EŞSİZ KARŞILAMA

Başkan Yılmaz, Devlet Konukevi'ndeki resepsiyona eşini getirmedi. Konuklarını bankanın İletişim Genel Müdürü Nesrin Doğaneli ile birlikte karşıladı. Resepsiyona, Cumhurbaşkanlığı'nı temsilen Genel Sekreter Kemal Nehrozoğlu'nun katılması dikkati çekti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Müsteşar Hasan Basri Aktan, DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, ASO Başkanı Zafer Çağlayan, ATO Başkanı Sinan Aygün, Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti de davete geldi. BDDK Başkanı Bilgin, gelecek hafta bir basın toplantısı düzenleyerek, Basel 2 kriterlerine uyum amacıyla çıkarılan son yönetmelikler hakkında bilgi vereceklerini söyledi. Gecenin bir diğer ilginç sohbeti de Bakan Unakıtan ile ATO Başkanı Aygün arasında geçti. Aygün, "Yeni vergi yok değil mi" diye sorunca Unakıtan, "Yok" dedi. Aygün ısrarla, "Rahatlayalım mı" deyince Unakıtan, "Kendini nasıl hissediyorsan" deyip bir de uyarıda bulundu: "Bu kadar çok sigara içme!"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber