Terör örgüne yardım eden memurlarla ilgili Genelgedeki eksiklikler

17 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2016/4 sayılı Başbakanlık Genelgesine göre, terör örgütlerine yardım eden memurlar hakkındaki disiplin soruşturmasının ivedilikle başlatılması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Şubat 2016 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör örgüne yardım eden memurlarla ilgili Genelgedeki eksiklikler

Bugünkü Resmi Gazetede terör örgütlerine yardım eden memurlar hakkında ivedilikle soruşturma başlatılması istenmiştir. Genelge için tıklayınız.

ZAMANAŞIMINA DİKKAT ÇEKİLMELİYDİ

Ancak, genelgede dikkat çekilmesi gereken bazı hususlar eksik kalmıştır. Bunlardan en önemlisi ise 657'de yer alan disiplin soruşturmasındaki zamanaşımıdır.

Eğer bir amir, disiplin cezasına konu bir fiilin işlendiği tarihten itibaren belirli sürelerde gerekli soruşturmaları yapmaz ise disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğramaktadır.

Bir örnek verecek olursak, terör örgüte yardım ettiği için gözaltına alınan bir memur hakkında, memurluktan çıkarmaya dair disiplin soruşturmasının, gözaltına alınma işleminin olduğu tarihten itibaren 6 ay içinde başlatılması gerekmektedir. Veya bir siyasi parti yararına faaliyette bulunan memur için kademe ilerlemesinin durdurulması cezası uygulanmaktadır. Siyasi parti yararına faaliyette bulunan bir memur için bunun öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay içinde disiplins soruşturmasının yapılması gerekmektedir. Zamanaşımı süreleri, fiilin işlendiğinin öğrenildiği tarihten itibaren işlemektedir ve oldukça önemlidir. 17 Ocak'ta gözaltına alınan bir memur için süre bu tarihten başlar, amir ben eylemi 1 Şubat'ta öğrendim diyemez. Disiplin amirlerinin bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. Bu hususlar, 657 sayılı Kanunun 127. maddesinde düzenlenmiştir.

GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYEN AMİRE DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILMASI İSTENMELİYDİ

Genelgede eksik kaldığını düşündüğümüz bir diğer husus ise amirlerin sorumluluğudur. Kamu çalışanları kadar amirlerin de memurlarını takip ve kontrol etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Dolaysıyla bu yükümlüğünün zamanında yerine getirmeyen amirler hakkında disiplin soruşturmasının başlatılmasının istenmesi de Genelgeye yazılsaydı daha iyi olurdu.

CEZALARIN YARGIDAN DÖNMEMESİ İÇİN BAZI AÇIKLAMALAR YAPILMALIYDI

Yine genelgede, verilecek cezaların yargıdan dönmemesi için; muhakkik tayini, savunma alırken disipline cezasına konu eylemin belirtilmesi gibi teknik detaylara yer verilmesi iyi olurdu. Aşağıda disiplin soruşturması yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı huslsra dair mahkeme kararlarına yer veriyoruz. Disiplin soruşturması yapacak amirlerin buna uygun hareket etmesi gerekmektedir. Aksi halde verilen cezalar yargıdan döner..

- Amir, doğrudan savunma alarak disiplin cezası veremez. Disiplin soruşturması açtırması gerekir. Ankara Bölge İdare Mahkemesi kararı için tıklayınız..

- Taraf olan amir, disiplin cezarı veremez. Ankara 5. İdare Mahkemesi kararı için tıklayınız.

- Cezayı veren amir, disiplin kuruluna katılamaz. Mardin İdare Mahkemesi kararı için tıklayınız.

- Muhakkik, soruşturulanın üstü veya dengi olmalıdır. Danıştay kararı için tıklayınız.

- Soruşturmayı yapan amirin disiplin cezası veremez. Danıştay kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber