Erzurum'da 23 uçak seferi iptal oldu

ERZURUM'da yoğun sis nedeniyle iki günden bu yana 23 uçak seferi iptal oldu. Yine yoğun sis ve buzlanma nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Şubat 2016 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'da 23 uçak seferi iptal oldu

Hava sıcaklığının 8 dereceye ulaştığı Erzurum'da yüksek basınç sisteminin etkisiyle bölgede yoğun sis oluştu. Görüş mesafesinin 200 metrenin altına düştüğü havalimanında, 17 Şubat günü karşılıklı olarak Ankara, İstanbul ve İzmir uçuşları yapılamadı. Yoğun sis nedeniyle dün 18 uçak seferi iptal edilirken, bugün sabah saatlerinde yapılması planlanan İstanbul, Ankara seferleri iptal oldu. Uçuşların iptal olması nedeniyle yolcular geri dönmek zorunda kalırken, bazıları karayolu ile gitmeyi tercih etti.

Hava trafiğinde sefer iptaline sebep olan sisli hava, karayolunda ise kazalara yol açtı. Erzurum- Erzincan karayolunda görüş mesafesinin 50 metreye kadar düşmesi sebebiyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 derece kadar üstüne çıkması nedeniyle sulak bölgelerde yoğun sisin etkili olduğunu bildirdi. Buharlaşma nedeniyle sis oluştuğunu aktaran uzmanlar, 19 Şubat gecesi sisli havanın dağılacağını, Erzurum'un yağışlı bir havanın etkisine gireceğini belirtti. Uzmanlar, sıcak havanın yağışla birlikte mevsim normallerine döneceğini kaydetti.

Hümeyra PARDELİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber