Türkiye 2 önceliğimizden biri

Sigortacılıkta dünyanın onda birini temsil eden İngiliz Lloyd's'un Yönetim Kurulu Başkanı Nelson, şu anda Türkiye'nin Hindistan ile birlikte dünyadaki iki öncelikli pazardan biri olduğunu dile getirdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Şubat 2016 06:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye 2 önceliğimizden biri

Dünyanın en büyük sigortacılık ağlarından biri olan Lloyd's Türkiye pazarına girme konusunda adımlarını hızlandırıyor. Türkiye'de düzenleyici otoriteler ve hükümetle görüşen Lloyd's'un Yönetim Kurulu Başkanı John Nelson, şu anda Türkiye'nin kendileri için dünyadaki iki öncelikli pazardan biri olduğunu dile getirdi. "Şu anda Hindistan ve Türkiye öncelikler listemizin başında" diyen Nelson, İstanbul Finans Merkezi ve Türk ekonomisine olan güvenleri nedeniyle bu kararı aldıklarını da belirtti.


EKONOMİ İÇİN İYİMSERİZ

Nelson, "Şu anda bazı jeopolitik riskler olabilir ancak biz Türkiye'nin geleceği için orta ve uzun vadede oldukça iyimseriz. İstikrarlı bir büyümenin devam edeceğini sigortacılıkta da penetrasyon oranlarına bakınca gidilecek çok yolun olduğunu görüyoruz" dedi.

İSTANBUL İDEAL YERDE

Lloyd's Başkanı John Nelson, İstanbul'un üstün bir bölgesel merkez ve küresel çapta etkili bir finans merkezi olma şansının olduğunu ancak bunun gerçeğe dönüşebilmesi için de piyasalarının uluslararası bir yapı kazanmasının şart olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin finans merkezi olarak ideal bir yer olduğunu belirten Nelson, "Türkiye'de iş dünyasının ve beşeri sermayenin kalitesi çok iyi durumda. Ancak geçmişte hızlı büyüdüğünüz için risklere daha açıksınız. Tedarik zinciri, siber güvenlik ve altyapı konusunda sigortacılıkta boşluklar var" şeklinde konuştu.

GLOBAL EKONOMİNİN MERKEZİSİNİZ

Birleşik Krallık Hükümeti tarafından yürütülen "Finansal Hizmetlerde Türkiye- Birleşik Krallık İşbirliği" projesi kapsamında, İstanbul'da düzenlenen konferans ile Türkiye'nin finansal hizmetlerde bölgesel liderlik potansiyeline dikkat çekildi. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Richard Moore "Türkiye ile Birleşik Krallık arasında pek çok alanda işbirliği var. Biz ortaklığımızı finans alanında da sürdürmek istiyoruz. Türkiye'de bankacılık ve finans sektörleri rüştünü ispat etti, İstanbul'un finans merkezi haline getirilmesini destekliyoruz" diye konuştu. Ankara'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili Moore, "Bu, bizim sizi çok yakından anladığımız bir konu. Birleşik Krallık halkı da bu konuda Türk halkı ile birlikte. Biz de İngiltere olarak geçmişte terörizmden çok çektik, bugün de farklı şekilde çekiyoruz. Ancak yine de hayatın ve ekonominin sekteye uğramaması lazım" dedi.

BARIŞ ERGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber