Paşa lojmanlarında 'küvet' araştırması

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Kasım 2006 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da aralarında bulunduğu bazı üst rütbeli askerlerin görevdeyken oturdukları lojmanlarda vestiyer, küvet ve duşakabin gibi eşyaların araştırması yapılacak.

LİSTESİNİ VERDİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Askeri Savcılığı tarafından açılan 23 sanıklı 'lojman' davasına dün devam edildi. Duruşmaya, sanık binbaşı Bülent Kılınç, sanık asteğmenler Ali Kemal İbiş, Ali Kemal Olgaç ve Nogay Kuş katıldı. Duruşmada söz alan sanıklar, sahte evrak düzenleyerek haksız kazanç sağladıkları yönündeki suçlamaları reddederek beraatlerini istedi. Sanık Avukatı Ali Fahir Kayacan ise aralarında general konutlarının da bulunduğu askeri lojmanlara ihale dışında yapılan işlerin maliyet giderlerinin, ihale dosyalarına yedirildiğini, benzer uygulamaların çeşitli askeri tesislerde daha önceki yıllarda da yapıldığını, sanıkların menfaat temin etmelerinin söz konusu olmadığını savundu.

'KUAFÖR AÇILDI' İDDİASI

İhale dışı işlerin, aciliyet ve idari zorunluluktan kaynaklandığını da ifade eden sanıkların avukatı Kayacan, bunların bir listesini de mahkemeye sundu. Avukat Kayacan'ın hazırladığı listede, generallerin oturduğu

Paris Caddesi'ndeki lojmanın alt katına bayan kuaförü yapılması, general lojmanlarına küvet ve duşakabin alınması da yer alıyor.

KULÜBE DE VAR

İhalesiz yapılan işler arasında, Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral Karadayı'nın lojmanının önüne köpek kulübesi yapılması, Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Kılınç'ın lojmanının mutfağına mermer döşenmesi, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Halis Burhan'ın lojmanına gömme dolap, TV dolabı ve bir takım oturma grubu alınmasının da bulunduğu ileri sürülüyor.

İDARE AMİRLİĞİNE GÖREV

Duruşmaya verilen aradan sonra kararını açıklayan KKK Askeri Mahkemesi, askeri lojmanlara ihale dışı satın alınan eşyalarla, ihale dışı gerçekleştirilen tadilat işlerinin KKK Lojman İdare Amirliği tarafından araştırılmasına karar verdi.

Mahkeme, ihale kapsamında yapılan tadilat ve inşaat işlerinin ise üç kişiden oluşan bilirkişi heyeti tarafından, yerinde keşif yapılarak tespit edilmesini karara bağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber