Ofiste hasta olmamak için yapmanız gerekenler

Özellikle uzun saatleri kapalı ofis ortamında oturarak geçiren çalışanlar, uygunsuz çalışma koşulları nedeniyle ofiste çalışmaya bağlı mesleki kas-iskelet sistemi hastalıklarından yakınabiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2016 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ofiste hasta olmamak için yapmanız gerekenler

İşte ofiste hastalığa yakalanmamak için alabileceğiniz önlemler:

Çalışma sırasında yaklaşık 30 dakikada bir, birkaç dakikalık kısa aralar verilmeli, en fazla 2 saatte bir çalışmaya ara verilmeli, masadan kalkıp bir kaç dakika da olsa ev ya da ofis içinde yürünmelidir. Günde 2-3 kez boyun-sırt ve bel kaslarına yönelik germe egzersizleri yapılmalıdır.

Masaya uygun uzaklıkta, bilgisayar monitörü ve klavye tam karşınızda olacak şekilde oturulmalıdır.

Uygun ışığın, ısının, nemin, gürültünün ve yeterli havalandırmanın sağlanmış olduğu bir ortamda çalışmak gerekir.

Yazmanız gereken okuduğunuz evrak için monitör kenarında bir tutucu kullanın.

Arka desteği aşağı-yukarı ve ileri-geri ayarlanabilen, yükseklik ayarı yapılabilen, 360 derece dönebilen, en az 5 tekerleği olan ve kaymaz malzeme ile kaplanmış bir çalışma koltuğu seçilmelidir.

Oturma yerinin yüksekliği iyi ayarlanmış olmalıdır, ayakta iken diz hizası uygun olabilir. Koltuğa oturduğunuzda ayaklarınız zemine tam temas etmeli (Etmiyorsa bir ayakaltlığı kullanılabilir), kalça, diz ve ayak bilekleriniz yaklaşık 90 derecelik açılar oluşturmalıdır, koltuğun ön kenarı ile dizinizin arka bölgesi arasında 4 parmak kadar mesafe kalmalıdır.

Koltuğun arka desteği bel çukurunu tam destekleyecek şekilde ayarlanmalıdır. Masa ya da klavye yüksekliği oturduğunuz ve kollarınızı yana sarkıttığınız zaman dirsekleriniz hizasında olmalıdır.

Grip gibi salgın hastalıklardan korunmak için, ellerin sık sık su ve sabunla yıkanması, bu yapılamıyorsa alkol içeren el temizleyicilerin kullanılması gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber