Gökçek doğalgazı özelleştirecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Kasım 2006 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Botaş'a olan 240 milyon YTL civarındaki borcu doğalgazı özelleştirerek ödeyeceklerini açıkladı.

Borcun büyük bir kısmının özelleştirmeyle kapanacağını aktaran Melih Gökçek, kalan kısmın ise belediyeye ait gayrimenkullerin satılarak ödeneceğini kaydetti. Gökçek, doğalgaza yapılan son zammın EGO'nun Botaş'a olan borcundan kaynaklandığı iddialarına da cevap verdi. Zammın EGO'yla alakasının olmadığını belirten belediye başkanı, "Bir an için bunu doğru kabul edersek, EGO'nun Botaş'ın son yaptığı 5,8'lik zam içerisindeki payı 0,2'dir. Bu durumda hiçbir kimsenin böyle bir orandan dolayı Botaş zammını EGO'ya yüklemeye hakkı yoktur." dedi. EGO'nun Botaş'a olan borç tartışmasının gündeme geldiği 6. aydan bu yana ödemelerin muntazam bir şekilde ilerlediğine işaret eden başkan, eski borçlarına mahsuben de 111 trilyon borç ödemesinin yapıldığını bildirdi. Konuyla ilgili açıklamalarına rağmen EGO ve yetkilileri suçlamak adına yapılacak kasıtlı haberlerin ardından yargı yoluna başvuracakları bilgisini veren Gökçek, EGO'nun borcu olduğunu kabul ettiklerini; ancak medyanın mevcut zamları borçla ilişkilendirmesine tepkili olduklarını söyledi.

Doğalgazda dava açıldı

Öte yandan Botaş'ın doğalgaza yaptığı zamma tepki gösteren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, zammın iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını bildirdi. Botaş'ın tahsil edemediği alacaklarından dolayı borçlarını ödeyemeyecek olmasının vatandaşın sorumluluğu olmadığını belirten Bol, bazı kurumların ihmalinden kaynaklanan zararların faturasının halka ödetilmeye çalışıldığını iddia etti. Davanın tüketiciler lehine sonuçlanması halinde, doğalgaz kullanıcılarının idari mahkemelere başvurarak zamlı ödedikleri meblağın iadesini talep edebileceklerini belirten Bol, tüketicilerden satın alma belgelerini saklamalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber