Cezaevinde görevli asker ve gardiyana çeteden kadın servisi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Kasım 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de tuzağa düşürdükleri genç kızlara şiddet, tehdit ve baskı ile fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 18 kişilik bir suç örgütü çökertildi. Çetenin 15 elemanı tutuklanırken, 13 genç kız kurtarıldı.

Çete, A.S. adlı bir vatandaşın Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği bir ihbar dilekçesiyle ortaya çıktı. Bir yakınının fuhuş yapmaya zorlandığını bildiren A.S., tehdit edilince şikayetini geri aldı. Ancak, ihbarı değerlendiren savcılık, mahkeme kararıyla şikayet edilen kişilerin telefonlarını dinlemeye aldı. Organize Şube Müdürlüğü tarafından 6 ay dinlenen kişilerin kadın ticareti yaptıkları, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı ile uğraştıkları belirlenince operasyon başlatıldı.

13 KADIN KURTARILDI

Yapılan operasyonla şiddet ve tehditle fuhuş yaptırılan 13 genç kız kurtarıldı. Kızlar ifadelerinde iddiaları doğrulayarak şikayetçi oldular. Organize suç örgütü kapsamında sorgulanan zanlılardan 15'i Kayseri Sulh Ceza Hákimliği tarafından tutuklandı. 2'si kadın 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay, organize suç örgütü kapsamına girdiği için dosya, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

MAHKUMA UYUŞTURUCU GÖREVLİYE KADIN

Ankara Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında 10'ar yıl hapis cezası istendi. İddianamede sanıkların başka suçlardan tutuklanarak cezaevine koyulan arkadaşlarına esrar götürdükleri, cezaevi güvenliğinde görevli bazı askerlere ve gardiyanlara kadın bularak cezaevinde fuhuş yaptırdıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber