Liseliye 'nişan' özgürlüğü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Kasım 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

illi Eğitim Bakanlığı, 42 yıllık lise ve ortaokullar yönetmeliğini değiştiriyor. Değişiklikle öğrencilerin nişanlanmasının yolu açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yapacağı bir yönetmelik değişikliğiyle, lise öğrencilerinin nişanlanmasına serbestlik getirecek. Bu ay yürürlüğe girmesi beklenen değişikliğe göre, evli olanların veya okurken evlenenlerin okulla ilişiği yine kesilecek.

Edinilen bilgiye göre MEB, nişanlandığı için okuldan atılma tehlikesiyle karşılaşan öğrencileri kurtaracak bir düzenlemeye gidecek. Başlatılan çalışma uyarınca, 42 yıllık Liseler ve Ortaokullar Yönetmeliği'nin ilgili bölümleri değiştirilecek. Nişanlanan lise öğrencilerinin okuldan atılmasına neden olan yönetmelik değiştirilerek Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayına sunuldu. Bu ay yürürlüğe girmesi planlanan değişikliğe, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de sıcak baktığı öğrenildi.

Değişiklikle, mevcut yönetmelikteki, "Evli, nişanlı olanlar okula öğrenci olarak alınmazlar. Öğrenciyken evlenen ve nişanlananların okulla ilişkileri kesilir" ifadesi değiştirilecek. İfadedeki "nişanlı" sözcüğü çıkarılacak, "evli" sözcüğü korunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber