Suçlulara 'dijital' takip

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 05 Kasım 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SUÇ ve suçluyla mücadeleden yeni bir adım daha atıldı. Yurt genelinde, suçluların yakalanmasına yönelik dijital takip başlatıldı.

Bundan sonra, suç işleyenler ve borçlular anında öğrenilecek. Adalet ve İçişleri Bakanlığı'nın birlikte gerçekleştirdiği çalışma, suçluların Türkiye'ye girişinin ve çıkışının tespit edilerek anında müdahale edilmesini amaçlıyor. Bu sebeple İçişleri Bakanlığı, Türkiye'ye giriş çıkış yapanların listesini bilgisayar ortamına aktırdı. Borçlular ve suçluların Türkiye'de bulunup bulunmadıkları anında belirlenecek. İsim listesi 01 Ocak 1992'den bugüne kadar olan kayıtları kapsıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, çeşitli amaçlarla yasal çerçevede giriş-çıkış kayıtlarından faydalanılmasına ilişkin bir veri bankası oluşturuldu. Bunun yanı sıra, bilgisayar ağı kurulu olan hudut kapıları da giriş-çıkış yapanlara karşı alarma geçirildi. Aranan isimlere hudut kapılarından da ulaşılabilecek.

İcralıklar kaçamayacak

İçişleri Bakanlığı, yapılan çalışma hakkında Adalet Bakanlığı'na bilgi yazısı gönderdi. Bakanlık, Cumhuriyet Başsavcılıkları'nı ve mahkemeleri ortak çalışma hakkında bilgilendirdi. Adalet Bakanlığı'nın başsavcılıklara gönderdiği yazıya göre, icra takibi işlemleri ile soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili olarak şüpheli sanıkların Türkiye'de olup olmadıkları anında öğrenilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber