Yeni ortaöğretim müfredatını akademisyenler çalışıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Kasım 2006 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YENİ MÜFREDATI ÜNLÜ AKADEMİSYENLER ÇALIŞIYOR

Ortaöğretim müfredatı yenileniyor. Daha önce Coğrafya, Edebiyat, Matematik programlarında değişiklikler olmuştu. Şimdi Fizik, Biyoloji, Tarih, Kimya ve Yabancı Dil (Almanca ve İngilizce) müfredatı değişiyor.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, göreve geldiğinde alanında uzman, parlak birçok akademisyeni toplayıp, müfredat değişkliklerinde onlara başvuracağını açıklamıştı. Prof. Dr. Erdoğan dediğini yaptı. Ortaöğretim müfredatı yenileniyor. Daha önce Coğrafya, Edebiyat, Matematik programlarında değişiklikler olmuştu. Şimdi Fizik, Biyoloji, Tarih, Kimya ve Yabancı Dil (Almanca ve İngilizce) müfredatı değişiyor. Müfredat değişikliklerinde ünlü, alanında otorite isimler başrollerde bulunuyor. Değişiklikleri analiz edip, ölçme değerlendirmede katkı yapacak kişiler de ODTÜ'den Prof. Dr. Giray Berberoğlu ile Doç. Dr. Ömer Kutlu olacak.

Alanında otorite olan bu uzmanlar, 35 kişilik ekiple çalışacaklar. Her ekipte sektörde çalışan öğretmen, uzman ve yardımcı doçentler ile doktora yapan eğitimciler bulunacak. İşte değiştirilecek müfredat ve bu değişiklikleri yapacak ekibin başındakiler:

Tarih: Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof.Dr. Nadir Devlet (Yeditepe Üniversitesi)

Fizik: Prof.Dr. Ömür Akyüz(Yeditepe Üniversitesi), Prof.Dr. Ömer Asım Saçlı (Bahçeşehir Üniversitesi)

Yabancı Dil: Prof. Dr. Özcan Demirel (İngilizce-Hacettepe Üniversitesi), Prof.Dr. Nilüfer Tapan (İstanbul Üniversitesi-Almanca)

Kimya: Prof.Dr. İzzet Tor (İstanbul Üniversitesi), Prof.Dr. Basri Atasoy(Gazi Üniversitesi)

Biyoloji: Prof.Dr. Hamza Yılmaz (Gazi Üniversitesi)

Nuran ÇAKMAKÇI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber