gündemden önemli satır başları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2006 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatı...

- 1954 yılında atıldığı aktif siyasi yaşamında 5 kez Başbakanlık yapan, Türk siyasetinin "Karaoğlan"ı Ecevit'in cenaze töreni programının bugün açıklanması bekleniyor.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Kemer ilçesinde Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Tam Yetkili Temsilciler Konferansı'nın açılışı ile kokteyline katılacak.

- Açılışta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da bir konuşma yapacak.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Amar Saadi'nin davetlisi olarak bu ülkeye gidiyor. Arınç, hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Arınç, Cezayir'de Ulusal Halk Meclisi Başkanı Amar Saadani ile biraraya gelecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şili'de...

- Baykal, başkent Santiago'da başlayacak Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na katılacak.

5- Hollanda Dışişleri Bakanı Bernard Bot, günübirlik ziyaret çerçevesinde Ankara'ya geliyor.

- Bot, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşecek.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile OECD Genel Sekreter Yardımcısı Richard Hecklinger, İstanbul'da düzenlenecek Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Uluslararası Yatırımlar Global Forumu'nun açılışında konuşacaklar.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda basın toplantısı düzenliyor.

8- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "Avrasya Bağlantısı ve Bölgesel Gelişmeler" konulu yatırım forumunda konuşacak.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Yunanistan'a gidiyor.

- Coşkun, başkent Atina'da düzenlenen "KOBİ'lerin Uluslararası Piyasalara Erişiminin Önündeki Engellerin Kaldırılması" konulu konferansa katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İngiltere'nin başkenti Londra'da, 27. Dünya Turizm Fuarı'nın açılışında bulunacak.

- Fuar alanındaki Türkiye standında öğle saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyecek olan Koç, akşam da tur operatörleri ve sektör temsilcileriyle yerli ve yabancı basına bir yemek verecek.

11- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı, TÜİK, DİE, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Gümrük ve Dış Ticaret Müsteşarlıklarının bütçeleri ele alınıyor.

12- Yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları ve sel felaketiyle ilgili gelişmeler izleniyor.

13- Saddam Hüseyin'in idam cezasına çarptırılmasının ardından, tepkiler ve kararın Irak'taki yansımaları izleniyor.

14- Kaçağa karşı harcama sorgusu...

- Hesap uzmanlarının yılın ilk 5 ayındaki vergi denetimlerinde 3,7 milyar YTL'lik beyana karşılık, 1,4 milyar YTL'nin gizlendiği anlaşıldı.

- Uzmanların son 4.5 yıllık vergi incelemelerinde ise 51,9 milyar YTL'lik gelirin 24,1 milyar YTL'sinin vergisinin ödendiği, 27,8 milyar YTL'nin ise devletten kaçırıldığı ortaya çıktı.

- Maliye Bakanlığı, bu tabloya son verilmesi için IMF'nin de istediği "vergi güvenlik müessesesini" 2007 yılı başında uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

15- EPDK, şimdi de doğalgaz şirketlerini mercek altına aldı.

- Kurulun, bazı illerdeki doğalgaz dağıtım şirketlerine dönük soruşturma sürdürdüğü öğrenildi.

- EPDK, açtığı soruşturmalar kapsamında abonelerden 'haksız bedeller' aldığı belirlenen ESGAZ Eskişehir ile HSV Kayseri doğalgaz dağıtım şirketlerine ceza verdi.

- Buna göre söz konusu şirketler, vatandaşlardan tahsil ettikleri haksız bedelleri geri verecek, belirtilen süre içinde mevzuata aykırılığa son verecek, aksi halde idari para cezası ödeyecek.

16- Özelleştirmenin kur farkı keyfi...

- Yılın ilk yarısında özelleştirmede kur farkından 295 milyon YTL gelir elde edilirken, faiz geliri 96,2 milyon YTL'yi buldu, şartname satışlarından da 573 bin YTL geldi.

- Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar 852 milyon YTL'yi bulduğu aynı dönemde, Hazine'ye 7 milyar 131 milyon YTL aktarıldı.

- Danışmanlık ve tercüme için 44,8 milyon YTL, temsil ve tanıtma için ise 1,4 milyon YTL harcandı.

17- En çok hangi mesleğe güveniyoruz?

- USADEM'in, Türkiye'nin 15 ilinde 1900 denek üzerinde yaptığı araştırma, vatandaşın en fazla öğretmen, profesör, işçi, doktor, savcı ve yargıca güven duyduğunu ortaya koydu.

- Ordu ve cumhurbaşkanlığı gibi kurumlar da güvenilenler listesinin en üst sıralarında yer aldı.

- En az güvenilen 10 meslek arasında milletvekilliği, müteahhitlik, politikacılık, avukatlık ve gazetecilik de bulunuyor.

- USADEM Koordinatörü Prof. Dr. Armağan: "Halk, kurumları değerlendirirken ideolojik değil, sağduyulu olarak bakıyor."

- "Ekonomik, güvenlik sorunları nedeniyle siyasetçiye olan güvensizliğini, cumhurbaşkanlığı ve ordu gibi devletin kurumlarına yönelerek dolduruyor."

18- "Yaşama bağlıyorlar"...

- Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi'nin öncülüğünde kurulan Girişimci Kadınlar Derneği'nin çalışmaları sonucu kentin varoşlarındaki 100 kadına iş olanağı sağlandı.

- Dernek üyelerinin çabalarıyla şiddetli geçimsizlik nedeniyle psikolojik tedavi alan 20 kadında iyileşme sağlandığı, ayrıca

oluşturulan fon aracılığıyla maddi yetersizlik içinde bulunanlara katkı sağlandığı bildirildi.

- Dernek temsilcisi Akpınar: "Girişimlerimiz sayesinde aile içi huzur da meydana geldi."

19- Dedelerden torunlara kalan 50 yıllık arazi davası...

- Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinin 2 köyü arasında yaklaşık 1000 dönümlük arazinin kullanımıyla ilgili 1956 yılında başlayan dava, aradan geçen 50 yıla karşın sonuçlanamadı.

- Davayı açanlar davanın sonuçlanmasını göremeden bu dünyadan göçerken, davayı izleme görevi torunlara kaldı.

- Davanın avukatlarından Ahmet Kurnaz: "Geçen nisan ayında yerel mahkeme tarafından karara bağlanan dava, Yargıtay'a gitti."

20- Türk Telekom Lig A'da 12. haftanın son maçında, Diyarbakır'da, Diyarbakırspor ile İstanbulspor karşılaşıyor.

21- Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası, İstanbul Kumburgaz'da başlayacak.

22- Fortis Türkiye Kupası'nda 3. tur gruplarında 2. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber