Yolsuzlukla mücadelede mesafe aldık

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Saydamlık Örgütü (Transparency International) her yıl geleneksel olarak yayımladığı 'Yolsuzluk Algılama Endeksi' raporunu dün Berlin'de açıkladı.

163 ülkenin bulunduğu sıralamada Türkiye 3.5 puanla 60'ıncı sırada yer aldı. Raporda aralarında Türkiye, Japonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovenya'nın bulunduğu toplam 12 ülkenin yolsuzluk konusunda ilerleme kaydettiğine dikkat çekildi. Ülkelerin 10 üzerinden değerlendirildiği sıralamada Türkiye geçen sene 3.5 puanla 65'inci basamakta yer almıştı.

İlk üç basamakta geçen sene olduğu gibi yine Finlandiya, İzlanda ve Yeni Zelanda bulunurken geçen sene 11'inci sırada bulunan Hollanda ilk 10'a girdi. Sıralamasının, söz konusu ülkelerde ve yurt dışında yaşayan uzmanlarla yapılan anketler sonucunda belirlendiği bildirildi. Toplam 163 ülkenin dahil edildiği araştırmada, 44 ülke 5'in üzerinde puan alırken, söz konusu listenin sonunda 1,8 puanla Haiti yer aldı. CPI araştırması, ilgili ülkelerde yapılacak dış yatırımlar ve anlaşmalarda hükümetler tarafından başvurulan önemli kaynaklardan biri olarak değerlendiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber