İkiz ve sahte plaka baskını

İstanbul Kartal Oto Sanayi Sitesi'nde ikiz ve sahte plaka yapan 2 işyerine baskın düzenlendi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 28 Şubat 2016 06:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İkiz ve sahte plaka baskını

Mustafa ŞEKEROĞLU

Ankara'da 29 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıda kullanılan otomobilin ikiz plakalı çalıntı araç çıkması, dikkatleri ikiz plaka sahteciliğine çekti. HABERTÜRK, konuyu "İkiz plaka korkusu" başlığıyla manşete taşıdı. Haberin ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, tüm ilçelerde sahte plaka basan kişilerin tespit edilip haklarında işlem yapılması talimatını verdi. Kartal Oto Sanayi Sitesi'nde oto aksesuvarı ve yedek parça satan 2 işyerinde sahte plaka basıldığı bilgisine ulaşıldı ve Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2 işyerine baskın düzenledi.

ÖZEL BÖLÜMDE PLAKA BASIMI

Yapılan incelemelerde, işyerinin özel bölümünde kaçak plaka basım atölyesi oluşturulduğu belirlendi. İkiz ve sahte plaka basımı için kullanılan 1 pres makinesi, 1 plaka boyama makinesi, 2 plaka kalıbı, 4 sahte plaka ve 78 boş plaka ele geçirildi. Operasyonda işyeri sahibi gözaltına alındı. Polis aynı bölgede araç far parçaları satan ikinci bir işyerinde de kaçak plaka basım atölyesi buldu. Bu işyerinde yapılan aramada da 1 pres makinesi, 2 plaka kalıbı, 1 plaka boyama makinesi, 13 sahte plaka ve 645 adet boş plaka ele geçirildi. İşyeri sahibi E.Ç. gözaltına alındı.

ÇOK SİPARİŞE İNDİRİM

Resmi işlemlerde bir plaka basımı 14 TL'den başlıyor. Çift plaka basımıysa 28 TL olarak yapılıyor. Polisin yaptığı incelemede sahte plaka basan işyerlerinin, tek plakayı 50 TL, çift plakayı ise 100 TL'ye bastığını tespit etti. Araştırmada toplu plaka basımında ise fiyat indirimi yapıldığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber