Bakana hakaret eden TBMM memurlarına ceza

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM personelinden ikisinin doğal gaza zam yapılıp yapılmayacağı muhabbetine kulak kabartan AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, personelin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e hakaret ettiği gerekçesiyle olaya müdahale ederek TBMM Genel Sekreterliği'ne şikayette bulundu. Aylıktan kesme ve kınama cezası alan söz konusu personelin görev yeri de değiştirildi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, söz konusu olay milletvekillerinin makam odalarının bulunduğu halkla ilişkiler binasında Ağustos ayında yaşandı. Yaklaşık 15 milletvekilinin odalarının bulunduğu her koridorun başında bulunan bankolardan birisinde görevli Meclis personeli A.K.'ye, doğal gaza zam gelip gelmeyeceğini tartıştığı arkadaşı, Enerji Bakanı Güler'in zam yapılmayacağını açıkladığını söyledi. Bunun üzerine Meclis personeli A.K., ?Yalan söylüyor ş?ö diyerek buna inanmadığını belirttiği öne sürüldü. AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın müdahalesi üzerine, personel A.K.'nin sicilinin bozulmasına dek varan süreç başlamış oldu.

Tanıklardan edinilen bilgiye göre, duruma müdahale eden Suat Kılıç, söz konusu kişinin bir bakan olduğunu anımsatarak, ?Birileri sana, devlet büyükleri hakkında hakarete varan sözcüklerle konuşmaman gerektiğini öğretmedi mi?ö diyerek memura kızdı ve kendisini şikayet edeceğini söyledi.

Kılıç'ın TBMM Genel Sekreterliğine durumu aktararak şikayetçi olması üzerine savunması alınan A.K.'ye ?aylıktan kesme ve kınamaö cezaları verildi.

CEZALARDA HUKUKİ SORUN TARTIŞMASI

AKP'li Kılıç, tanık olduğu tartışmayı, Meclis Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Hasan Sönmez'e bildirdi. Sönmez tarafından memur A.K.'ye maaş kesme ve kınama cezası tebligatı gönderildi. A.K., Meclis Genel Sekreterliği'ne verdiği dilekçeyle, tartışmanın hükümete veya hükümet üyelerine herhangi bir hakaret içermediğini, zamlarla ilgili kişisel görüşlerini yansıttığını bildirdi. A.K., aldığı cezaların da herhangi bir Disiplin Kurulu kararı olmaksızın, hukuka aykırı olarak verildiği gerekçesiyle, kaldırılması talebinde bulundu. Ancak TBMM Genel Sekreterliği A.K.'ye maaş kesme cezasının kaldırılması için ancak idari yargıya gidilebileceği yanıtını verdi. Fakat A.K.'nin, cezaların ardından bir de görev değişikliği gibi kararların devam edeceği endişesiyle idari yargıya henüz gitmediği öğrenildi.

MEMUR ZAM KONUSUNDA HAKLI ÇIKTI

Yaşananları haklı kılmasa da geçtiğimiz hafta içinde doğalgaza ortalama yüzde 5.5'lik bir zam yapıldı. BOTAŞ, 31 Ekim'de yaptığı açıklamada konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 5.8, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 5.4 oranında zam yaptığını duyurdu. 1 Kasım'dan itibaren geçerli olan zamlara tüketiciler ve muhalefet partileri tepki göstermiş, Tüketiciler Birliği de Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.

Bu zam, memur A.K.'nin ağustos ayında yaşanan ve ceza almasına neden olan konuşmada doğalgaza zam yapılacağı yönündeki tahminini de doğrulamış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber