İşsiz üniversiteli uzaktan eğitimle yönetici oluyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kale Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kale Data, işsiz üniversite öğrencilerinin kariyer yapmalarına imkan tanıyan uzaktan eğitim programı Professional Development Institute'yi (PDI) piyasaya sürdü.

Firma, Almanya'daki Koblenz Üniversitesi ile ortak geliştirdiği projeyle beş yılda alanında uzman 500 eleman yetiştirmeyi planlıyor. Tamamı bilgisayar ortamında verilecek eğitimlerde ürün geliştirmeden pazar araştırmaya, müşteri ilişkilerinden satış yönetimine kadar 12 alanda çalışma yapılacak. Üçte biri uygulamadan oluşan 4 aylık dersler sonunda katılımcılar Almanya ve Türkiye'de geçerli olacak sertifikaları almaya hak kazanacak. Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliği çalışmalarını başlatan Kale Data, uzun vadede ise programı master eğitimi şeklinde düzenlemeyi planlıyor. Genel Müdür Hasan Uğur, 200 şirket üzerinde yaptıkları bir anketin Türkiye'de yetişmiş eleman bulma sıkıntısını ortaya koyduğunu söylerken, bir yandan üniversite mezunu gençlerin iş bulamadıkları, diğer yandan ise şirketlerin yeterli donanıma sahip eleman sıkıntısı yaşadıkları tespitinde bulunuyor. Uğur, "PDI projesiyle bu sorunlara çözüm bulmak istedik. Şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu 12 alanda eğitim vereceğiz." diyor.

Bir şirket 21 tane uzman yetiştirebilmek için ortalama 24 ay, elemanına yatırım yapıyor. Uğur, bu sürenin yürüttükleri proje sayesinde 4 aya ineceğini ifade ediyor. Projenin uygulanması için Ankara'daki OSTİM'i pilot bölge seçtiklerini aktaran Uğur, daha sonra ise İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye geneline yayılacaklarını kaydediyor. 300 saatlik programın üçte birinin uygulamadan oluşacağını anlatan Uğur, amaçlarının sadece sertifika vermek değil takım oyuncuları yetiştirmek olduğunu söylüyor. Uğur, öğretim metodunu şu sözlerle anlatıyor: "Pratikten teoriye daha sonra da tekrar pratiği öğreteceğiz. Aynı zamanda rehberlik hizmeti vereceğiz. Uygulama sırasında isteyen kendi çalıştığı ya da belirlediği şirkette öğrendiklerini uygulayabilecek. Ayrıca Kale Grubu şirketlerinde de pratik yapmak mümkün." Kale Data'nın da yetişmiş eleman bulmakta zorlandığını aktaran Uğur, grup bünyesinde istihdam edilecek vasıflı eleman ihtiyaçlarının da bu kurslarla sağlanacağını ifade ediyor. Yahya Çark, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber