'15 yurt dışı vekilliği yasası Meclis'e sevk edildi'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: "15 yurt dışı vekilliği meclise yasayla sevk edildi. İnşaallah en kısa zamanda geçecek. Oy kullanacak, ilave olarak kendi bölgenizden 15 milletvekilini de Türkiye'de parlamentoya göndermek hakkınız olacak''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2016 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'15 yurt dışı vekilliği yasası Meclis'e sevk edildi'

-"15 yurt dışı vekilliği meclise yasayla sevk edildi"

Bakan Bozkır, yurt dışında yaşayan seçmenlerin kendi milletvekillerini seçebilmeleri amacıyla gerekli yasal değişikliğin meclise sevk edildiğini söyledi.

Bozkır, AK Parti'nin, cumhuriyet tarihinde ilk defa vadettiklerinin yüzde 80'ni gerçekleştiren bir parti haline geldiğini vurguladı.

Yurt dışında yaşayan Türklere seçme hakkı verilmesinin ardından seçilme talebinin de bulunduğunu hatırlatan Bozkır, ''Sizler 'Oy kullanmak yetmez' dediniz. 'Bu böyle olmuyor, biz de buradan milletvekili seçmek istiyoruz' dediniz. Bunun için 298 sayılı kanunda değişiklik yapıyoruz. Meclise de sunuldu. 15 yurt dışı vekilliği meclise yasayla sevk edildi. İnşaallah en kısa zamanda geçecek. Oy kullanacak, ilave olarak kendi bölgenizden 15 milletvekilini de Türkiye'de parlamentoya göndermek hakkınız olacak'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber