Memurlukta tercih hırsızlığı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ta mühendislik fakültkesini bitirdikten sonra KPSS sınavına girerek 79 puan alan Tarık Bildiren, tercih yapmak için internetten Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sitesine girdiğinde, başka birisinin T.C. kimlik numarasını girerek ?imamlık' tercihi yaptığını gördü.

Bildiren'in yaptığı düzeltme başvurusu kabul edilmezse, 1 yıl boyunca yeni tercih yapamayacak.

Konya Selçuk Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bu yıl bitiren 24 yaşındaki Tarık Bildiren, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girdi. Sınavdan 79 puan alan Bildiren, tercihlerini yapmadan önce kısa dönem askerlik görevi için Malatya'ya gitti.

Birliğinden izin alıp çarşıya çıkarak internetten tercih başvurusu yapmak için ÖSYM'nin sitesine giren Bildiren, kendi adına Batman ilinde imam olmak için tercihte bulunulduğunu gördü. Siteden, ?Daha önce tercih yaptığınız için yeni tercih yapamazsınız? uyarısı alan Bildiren, durumu Sivas'ta bulunan ailesine iletti.

?SİTE GÜVENLİĞİ ARTIRILSIN'

Bir kamu kurumunda memur olarak görev yapan babası Metin Bildiren, oğlunun adına yapılan tercih başvurusunun internetten çıktısını alarak ÖSYM İl Başkanlığı'na gitti. Yetkililer babaya, genel merkezin numarasını vererek, dilekçe ile başvurmaları gerektiğini söyledi. Baba Bildiren şunları anlattı:

?Oğlum bize durumu anlattığında çok şaşırdık. Kendisi harita mühendisi ama, imam olmak için adına başvuru yapılmış. Kimin yaptığını ve nasıl yaptığını bilmiyoruz. Bu bir şakaysa kimse böyle bir şaka yapmaz. Ancak ÖSYM il yetkilileri bize bu ve buna benzer 10- 15 müraacatın daha olduğunu söyledi. Tercihlerde yarın son gün. Gerekli düzeltme yapılmaz ise oğlum 1 yıl boyunca yeni bir tercih yapamayacak ve tüm emeği boşa gidecek.?

T.C. Kimlik numarası ile, isteyen herkesin her hangi biri adına tercih yapabildiğini belirten Bildiren, ?Bu konuda korsan girişleri önlemek için sitenin güvenliğinin artırılması gerekir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber