Muhtar mahkeme kurup berdel yapmış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Özalp ilçesi Hacıkışlak köyünde Hüseyin G.'nin, silah zoruyla S.A.'ya tecavüz etmesinin ardından, kan davası yaşanmaması için 16 yaşındaki kızı Ç.G.'nin köyün ileri gelenleri tarafından S.A.'nın kocası Mehmet A. ile evlendirildiği ortaya çıktı. Muhtar Mecit Önder'in, köyde sözde mahkeme kurarak, S.A.'nın kocasını Ç.G. ile imam nikâhıyla evlendirdiği ve her iki tarafa da yazılı belge imzalattığı belirlendi. Ç.G. ile evlendirilen Mehmet A. da tutuklandı.

İşkenceye uğradı

Özalp'in Hacıkışlak köyünde Hüseyin G.'nin (43) silah zoruyla tecavüz ettiği S.A.(23), olayı duyan eşinin akrabaları tarafından işkenceye uğradı. Genç kadının tecavüzü ailesine anlatmasının ardından, olay muhtar Mecit Önder'e iletildi.

Köyün ileri gelenlerinden 8 kişiyi toplayarak olayın kan davasına dönüşmemesi için sözde bir mahkeme kuran muhtar, önce tecavüze uğrayan S.A.'yı kocası Mehmet A.'dan sembolik olarak boşadı.

Daha sonra tecavüzden tutuklanan Hüseyin G.'nin 16 yaşındaki kızı Ç.G.'yi, kan davasını önlemek için Mehmet A. ile imam nikâhı kıydıran muhtar, taraflara da kendi rızalarıyla evlendiklerine ilişkin bir belge imzalattı.

Savcıya anlattı

Yaşanan bu olayların ardından tecavüze uğrayan S.A., Özalp Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak başından geçenleri anlattı ve kocasından resmi olarak boşanmak istediğini iletti.

Savcılığın talimatıyla tecavüzcü Hüseyin G. tutuklanırken, zorla evlendirilen Ç.G. de, savcıya, olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı ve Mehmet A. ile zorla evlendirildiğini söyledi.

Korumaya alındılar

Savcılık, ifadelerini aldığı S.A. ile Ç.G.'yi ailelerine teslim ederken, Van Valisi Niyazi Tanılır, kadınların, töre cinayetine kurban gitmemeleri için devreye girerek pazar günü devlet koruması altına aldırdı.

Özalp Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önceki gün aralarında muhtar Önder ile tecavüze uğrayan eşine karşılık 16 yaşındaki Ç.G ile evlenen Mehmet A.'ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Sorgularının ardından dün Özalp Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan Mehmet A. tutuklanırken diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber