Polise küfreden hırsız 301'lik oldu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim okulundan 17 Temmuz tarihinde üç bilgisayar çalan, sınıftaki tahtaya da küfür yazan 26 yaşındaki Şahin Şimşek, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301/2. maddesi uyarınca bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şimşek'in hırsızlık suçundan ise beş yıl hapsi isteniyor. Erzurum'un Yıldızkent semtindeki Başöğretmen İlköğretim Okulu'na girerek üç bilgisayar çalan Şahin Şimşek, iddiaya göre 7-A ve 7-B sınıflarının karatahtasına, "Sivillerin bacağı polis memurlarına olsun" yazdı. Polisin parmak izi tespitiyle gözaltına aldığı Şimşek, sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Şimşek hakkında 'hırsızlık' suçundan Erzurum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde beş yıl, 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ise 'devletin emniyet teşkilatını alenen aşağılamak' suçunu düzenleyen TCK'ın 301/2. maddesinden üç yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Aralarında Nobel ödüllü Orhan Pamuk'un da bulunduğu birçok yazarın yargılandığı TCK'nın 301. maddesinin 2. fıkrasından yargılanan Şahin Şimşek, son kez yargıç karşısına çıktı. Şimşek, "Karatahtalara kimin yazı yazdığını bilmiyorum" diyerek kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi. Hırsızlık suçundan tutuklu yargılandığı davası devam eden Şimşek, polisi aşağılama suçu sabit görülerek TCK'nın 301/2. maddesi uyarınca bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şimşek'in dosyası Yargıtay'a gönderildi.

'Bar'cılar için de dava açılmıştı

İstanbul'un Aksaray semtinde de polisin denetimlerine tepki göstererek, 24 Kasım 2005'te 'İşyerimiz Polisin Yasalara ve Hukuka Aykırı, Keyfi Olarak Denetim Adı Altında Yaptığı Uygulama ve Baskılar Nedeniyle Bir Gün Süreyle Tarafımızca Kapatılmıştır' yazılı pankart asan dokuz eğlence mekânı sahibi, 'Emniyet teşkilatını alenen aşağılamak' suçundan TCK'nın 301. maddesine göre iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanmıştı. İşletme sahipleri beraat etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber