AK Partili Başkan'dan Bakanlığa: O parayı yedirmem

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 16 milyon TL'ye yapılan ve kentin çöp sorununu çözmesi beklenirken kapısına kilit vurulan, katı atık düzenli depolama tesisi için Çevre Bakanlığı'nı sert sözlerle eleştirdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mart 2016 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Partili Başkan'dan Bakanlığa: O parayı yedirmem

Tesisin kendilerine verilen Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu doğrultusunda yapıldığını ancak sonradan raporun yanlış olduğunun söylendiğini savunan Keleş, "ÇED için yanlış rapor veren kimse, benim bu düzenli depolama sahamı kapattırır ya da bana başka bir alternatif sağlamazsa, Düzceli'nin 16 milyon TL'sini kimseye yedirmem. Çatır çatır parayı tahsil ederim işlemiş faiziyle beraber" dedi.

'ÇATIR ÇATIR TAHSİL EDERİM'

ÇED raporuna göre tüm koşulların sağlanmasına karşılık, İSKİ'nin yönetmeliğine koyduğu bir hüküm yüzünden tesisin kapandığını ifade eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Ben Çevre Bakanlığı'nı da töhmet altında bırakacak ifadeler söylüyorum. Yanlış yapan yanlış yapmıştır ama ben yanlış yapmadıysam kimsenin beni suçlamaya hakkı yok" dedi.

Başkan Keleş, video paylaşım sitesi Youtube'a yüklenen ve konuyla ilgili açıklamalarının yer aldığı görüntülerde, yargıya gideceklerinin sinyalini vererek şöyle devam etti:

"Çevre Bakanlığı, evet benim partimin bakanlığı. İSKİ Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da sonuçta AK Partili. Ama ben size çok açık ve net ifade edeyim, isterse bu haber kendilerine de ulaşsın, bu ÇED raporuna yanlış rapor veren kimse, eğer benim bu düzenli depolama sahamı kapattırır ya da bana başka bir alternatif sağlamazsa, Düzceli'nin 16 milyon TL'sini kimseye yedirmem. Çatır çatır parayı tahsil ederim işlemiş faiziyle beraber. Biz de mahkemenin kapısını, yolunu biliyoruz."

'KİMSEDEN KORKUMUZ YOK'

"Ben senin ÇED raporuna güvenerek... Neye güveneceğim ben başka? İzin vermişsin, bana 'yap' demişsin. Ben sana diyorum ki, 'al bu işi yap' diyorum. Belediye olarak ruhsat veriyorum. Sen de başlıyorsun binayı yapmaya. Ondan sonra oturuyorsun içine, ben diyorum ki sana, 'kusura bakma burada oturamazsın.' Niye? Ben sana yanlış ruhsat vermişim. Var mı böyle bir şey? Başbakanın kurdelasını kestiği, kaldı ki Çevre Bakanlığı buraya 100 bin TL para göndermiştir 16,5 milyonluk tesise. Bayraklarını asmıştır. Biz, '16 milyonluk tesise 100 bin TL gönderdin de niye buraya bayrak asıyorsun' dedik mi? Onun yaptığı tesis gibi kapısında kurdela kesti. 'Sayın Başbakan'ın kurdelasını kesiyorum' dedi. Burada başbakanın sözü yere düşürülür mü? Konu çok daha detaylı bir noktaya götürülürse bundan çok sayıda kişi daha zarar görebilir. Kimseden korkumuz, çekincemiz filan da yok."

BAŞBAKAN TELEKONFERANS İLE AÇMIŞTI

Düzce ve ilçelerini rastgele çöp depolama yönteminden kurtaracağı duyurulan Katı Atık Depolama Tesisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'dan telekonferans sistemi ile bağlandığı bir törenle, 25 Kasım 2014 tarihinde hizmete açılmıştı.

Düzce'de düzenlenen açılış törenine ise Düzce Valisi Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İlçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri ve vatandaşlar katılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber