AFAD'da 3 yıl yer değiştirmeyi yasaklayan hükme iptal kararı

Danıştay, AFAD'da 3 yıl yer değiştirmeyi yasaklayan hükme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Mart 2016 16:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AFAD'da 3 yıl yer değiştirmeyi yasaklayan hükme iptal kararı

Türk İmar-Sen, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yönetmeliğinde yer alan bazı maddelerin iptal edilmesi amacıyla Danıştay'a dava açtı.

Davayı görüşen Danıştay 16. Dairesi Başkanlığı söz konusu yönetmelikte yer alan " Merkez ve taşra teşkilatı birimlerindeki kadrolara ilk defa, yeniden, kurum dışı ve kurum içi nakil yolu ile atanan personel üç yıl süre ile yer değiştirme talebinde bulunamaz." Hükmünün yürütmesini durdurdu.

Danıştay verdiği kararda görevde yükselme ve unvan değişikliği usul ve esaslarının belirlendiği bir yönetmelikte atama ve nakillerle ilgili bir yeni bir kural konmasına imkan tanıyan düzenlemenin yürütmesini durdurdu. Danıştay ayrıca söz konusu düzenlemenin Devlet memurlarının atama ve Yer değiştirme Suretiyle Atanmalarına ilişkin Yönetmeliğide aykırı olduğuna da dikkat çekti.

Danıştay ayrıca söz konusu yönetmelikte yer alan "Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlardan, bu Yönetmelikte belirtilen aynı unvana veya bu unvanın bulunduğu aynı alt gruptaki diğer unvanlara veya daha alt unvanlara genel hükümlere göre naklen atama yapılabilir. Ancak, bu şekilde atanacaklarda bu Yönetmelikte o kadro veya unvan için öngörülen şartlardan Başkanlıkta veya il afet ve acil durum müdürlüklerinde belli bir süre çalışmış olmanın dışındaki tüm şartlar aranır." düzenlemesinin de yürütmesini durdurdu

Mahkeme kararı için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber