Fakire önce iş sonra aş

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet fakir ve kimsesiz vatandaşlara verdiği yardımın şeklini değiştiriyor. Devlet eli iş tutabilen vatandaşlara iş imkanı sağlamaya çalışacak. Vatandaş eğer iş yapamaz durumdaysa o zaman yardım yapılacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu aracılığıyla fakir ve kimsesiz vatandaşlara maddi yardımda bulunan devlet, desteğin şeklini değiştiriyor. "Aç adama balık vermektense, balık tutmayı öğret" şeklindeki Çin atasözü, Türkiye'de devletin fakir, yaşlı, kimsesiz ve özürlü vatandaşlara yönelik yaptığı yardımlar için de model oluyor. Yardım yapılacak vatandaşların şartlarına ve yeteneklerine ilişkin envanter çalışması başlatan Başbakanlık, eli iş tutan fakir vatandaşların iş kurup kendi kazancıyla geçinmesi yönünde çalışıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün 2007 bütçesine ilişkin TBMM Plan Bütçe Komisyonu'na bilgi veren Bakan Atalay, bu yılın sonuna kadar fakir vatandaşlara yönelik 1.5 milyar YTL yardım yapılacağını söyledi.

Atalay, bu çerçevede özürlü çocukların okullaşması için 20 milyon YTL'lik kaynak ayırdıklarını söyledi.

Bakanlığına bağlı Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgi veren Beşir Atalay, Türkiye'den dışarıya yapılan yardımlarının koordinasyonunu üstlenen bu kurumun 2003 yılında 63 milyon dolar, 2004 için 339 milyon dolar, 2005 için ise 601 milyon dolarlık yardım yaptığını kaydetti.

DİN GÖREVLİSİNE İHTİYAÇ VAR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2007 Bütçesi'ne ilişkin bilgi veren Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise 9 bin 882 camide imam bulunmadığını söyledi. Bu camilerin imam ihtiyacıyla birlikte Diyanet'in toplam 13 bin 228 din görevlisine gereksinim duyduğunu belirten Aydın, toplam din görevlisi kadrosunun 88 bin 500, toplam cami sayısının ise 77 bin 777 olduğunu söyledi. Boş kadroların doldurulması için KPSS'yi kazananlar arasından 3 bin 254 imam, 250 müezzin ve 520 Kur'an kursu öğreticisi alınması için çalışma yaptıklarını belirten Bakan Aydın, Diyanet bütçesinin bu yıla oranla yüzde 25.2 artırılarak, 1 milyar 638 milyon 383 bin YTL'ye yükseltildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber