Kilo alırım korkusuyla sigaraya 'devam' değil, 'dur' deyin

Sigaranın akciğer kanserinin bir numaralı nedeni olduğu, beyin hücrelerine hasar verdiği ve cilt kalitesini bozduğu hepimizin malumu. Ancak ne var ki sigaranın zararlarını bilsek de kilo almaktan korktuğumuz için bu zehri bırakmaya cesaret edemiyoruz. Oysa bu endişe yersiz çünkü her sigarayı bırakan kilo almıyor. Nasıl mı? Ayrıntılar yazımızda...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mart 2016 08:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kilo alırım korkusuyla sigaraya 'devam' değil, 'dur' deyin

Sigara yerine su için

Canınız her sigara istediğinde el alışkanlığını su içme hareketine dönüştürmelisiniz. Bu durumda su içmeniz kolaylaşır, ne kadar su içerseniz metabolizmanız o kadar iyi çalışır. Yemekten sonra bir avuç kadar taze meyve yiyin. Böylece yemek sonrası sigara ihtiyacını meyve yeme faaliyetine dönüştürerek beslenme kalitenizi artırmış olursunuz. Gün içinde sigara içtiğiniz saatlere dilim havuç, turp, göbek gibi küçük atıştırmalıklar ekleyin. Kahve içmeyi bırakmayın, özellikle Türk kahvesi keyfinize devam edin. Sigara içme isteğinizi baskılayıp kendinizi sıkmak yerine dikkatinizi dağıtın, yürüyüş yapın.

Aç kalmayın

Açlık ve boşluk insanı her zaman zayıf düşürüyor. Sigarayı bırakma aşaması ise itiraf etmek gerekiyor ki zaten zayıf bir dönem. Bu dönemde bir de açlıkla mücadele etmeye çalışmayın. Öğünlerinizde kaliteli protein, kompleks karbonhidratlar ve akıllı yağlara yer verin. Vitamin ve mineral içeren doğal yiyecekleri tüketin. Öğün atlamayın. Süt, yoğurt ve ayran gibi kalsiyum grubu yiyecekler tüketin; Bu grup bol kalsiyum içerdiği için sigara bırakılan dönemlerde yoğun görülen ödem problemine çözüm oluyor. Karbonhidrat, protein ve yağ içeriğinin dengeli olması ise çabuk doymak ve uzun süre tokluk hissi için son derece etkili.

Çayınıza limon sıkın

Siyah demleme çay için, çayınıza taze limon sıkın; Sigara alışkanlığı, yoğun çalışan insanlar için zaman zaman dinlenme molalarının etkinliğini güçlendirebiliyor. Sigarasız dönemde bu görevi bırakın limonlu siyah çay üstlensin. Çayın içeriğindeki kafein, tanen; limonun içeriğindeki C vitamini, folik asitle enzimler dinlenme molalarının kuvvetini ve etkisini güçlendiriyor.

NİL ŞAHİN GÜRHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber