10 Kasım'da AKP'li vekilin oğluna düğün yapmasına siyasilerden tepki

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ULU Önder Atatürk'ün ölüm yıldönümü 10 Kasım'da, AKP'li Ordu Milletvekili Hamit Taşçı'nın oğlunu evlendirecek olmasına tepki gösteren siyasi parti temsilcileri, ?Bu tarihte düğün mü olur?'' dedi.

AKP Ordu Milletvekili Hamit Taşçı'nın oğlu Serhan Taşçı'yı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 68'inci yıl dönümü olan 10 Kasım 2006'da evlendirecek olması tepki çekti. Oğlu Muhammet Serhan Taşçı ile Rabia Gökpınar'ın düğün töreni 10 Kasım günü saat 19.30'da İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde yapılacak. Ancak bu düğün tarihi siyasi parti temsilcileri tarafından eleştirildi.

CHP İL BAŞKANI: ATATÜRK'ÜN KİŞİLİĞİNE SAYGISIZLIK

10 Kasım'daki AKP'li vekil düğününe ilk tepki, ana muhalefet partisi CHP'nin Ordu İl Başkanı Rahmi Güner'den geldi. Güner, düğünün bu tarihte yapılmasında değişik bir düşünce aradığını belirterek, şunları söyledi:

?Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün yıldönümünde bir vekil tarafından düğün yapılmasını şiddetle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini yazan halkın bağımsızlığını ve özgürlüğünü ön planda hayatı boyunca halk için çalışmış bir önderin ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da böyle bir düğünün yapılması utanç vericidir. Milletin yas tuttuğu 10 Kasım'da, Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bağlı bir vekil tarafından düğün yapılmasını, Atatürk ilkelerine ve kişiliğine saygısızlık olarak görüyorum. Başka bir gün yokmuş gibi düğünün bugüne alınmasında değişik bir düşünce arıyorum.''

MHP İL BAŞKANI RIDVAN YALÇIN: YAKIŞIKSIZ BİR DAVRANIŞ

10 Kasım'daki düğüne bir başka tepki de MHP Ordu İl Başkanı Rıdvan Yalçın'dan geldi. ?Milli Yas Günü' olarak seçilen bir günde bir milletvekilinin oğlunu evlendirmesini yakışıksız bulduğunu söyleyen Yalçın, şöyle konuştu:

?Düğün davetiyesi bana da geldi. Evlenen çiftleri tebrik ediyorum. Fakat bir yılda 365 gün var. Bu günlerin içerisinde sayın milletvekilinin cumhuriyetin kurucusunun vefat ettiği ve vefatından bu yana milli yas ilan günü gibi değerlendirilen 10 Kasım'ın düğün günü olarak seçilmiş olmasını yakışıksız buluyorum. 10 Kasım'da düğün yapılması için yasal bir engel söz konusu değildir, ama bir milletvekilinin Atatürk'ün vefat gününde düğün yapması hiç hoş olmamıştır.''

ATATÜRK'Ü UNUTMAMALARI İÇİN BUGÜNÜ BELİRLEMİŞ

AKP Ordu Milletvekili Hamit Taşçı ise, düğünü o tarihte yapmalarının değişik nedenleri olduğunu söyledi. İlk nedenlerinin 11 Kasım'da AKP Olağanüstü Kongresi'nin olduğunu belirten Taşçı şöyle konuştu:

?Oğlum ve gelinim ile konuştum. Engin kültürümüzde Mevlana'nın ölüm günü Şeb- i Arus günü olarak belirtiliyor. Yani büyük buluşmanın yaşandığı gün olarak anlatılıyor. Türkiye'nin büyük kurtarıcısının ölüm günü olan 10 Kasım aynı zamanda büyük buluşmanın da günüdür. Bir dostun bir dosta kavuşma günüdür. Çocuklarımla görüştüğümde bugünün ayrı bir önem taşıdığı için ve Mustafa Kemal Atatürk'ü hiç unutmamaları ve devamlı hafızalarda kalması için bugünü belirledim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber