Bakan Koç: İyi bir öğrenci değildim!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, lisede bir yıl sınıfta kaldığını, iyi bir talebe olmadığını söyledi.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan eğitim programına katılmak üzere İzmir'e gelen Koç, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gördüğü İzmir Özel Türk Koleji'ni (İTK) ziyaret etti.

Okulda, öğretmenleri ve beraber eğitim gördüğü arkadaşlarıyla sohbet eden Koç, eğitim görmek üzere Özel Türk Koleji'ne 1956 yılında Aydın'dan geldiğini, annesinin babasının vefatından sonra İzmir'e yerleştiğini anlattı. Öğretmenlerinin hiç birini unutmadığını, öğrencilik yıllarında müzik dinlemeyi, resme bakmayı öğrendiğini ve ezbere dayalı olmayan bir eğitim aldığını dile getiren Koç, okul yıllarıyla ilgili şöyle konuştu:

''Her hafta bir kültür etkinliğimiz vardı. Ben de orada iyi oynuyordum. Okulun bir özelliği de bölgedeki azınlıkların rahat şekilde okuyabiliyor olmasıydı. Okulda Ermeni Artın, David, Moris vardı. Josef, benim sıra arkadaşımdı. Şu anda ABD'de profesör olmuş. İzak vardı, İsrail'de diş hekimi oldu.

Lisede, bir sene çaktım. Paran olmasına rağmen kolejde çakılırdı. Ben iyi bir talebe değildim. Edebiyatla, kompozisyonla aram iyiydi. Siyaseti seviyordum, İngilizce'de iyi değildim. Akıllı bir adamdım.''

''GELECEĞİN AYDIN MİLLETVEKİLİ''

İlk ve ortaokulda 13, lise yıllarında ise 715 No'lu öğrenci olan Koç'a, okul yönetimi tarafından okul dönemine ait resimlerin, karnelerin ve disiplin cezalarının bulunduğu dosya hediye edildi.

İTK Kurucusu Bahattin Tatış, Koç'a ayrıca ziyaretin anısına plaket takdim ederek okul rozeti taktı.

Bakan Koç, bu sırada Tatış'a İTK'nın üniversite kurması temennisini iletti. Tatış, bunun üzerine ''Bugün üniversite kurulumuyla ilgili işlemleri, müracaatımızı yaptık. Üniversitenin ismiyle ilgili YÖK'le görüşülecek'' dedi.

Karnelerde, Bakan Koç'un ilkokulda Tabiat Bilgisi ve İngilizce derslerinden, ortaokulda, Matematik'ten, lisede ise Tarih, Biyoloji ve Kimya derslerinden öğretmenler kurulu kararıyla geçtiği öğrenildi.

Okul andacında, Koç'un bir arkadaşının ''Sayın Aydın milletvekiline, konforlu makam arabaları temennisiyle'' yazdığı görüldü.

Koç, basın mensuplarının, okul yönetimi tarafından kendisi için hazırlanan dosyada ''dersin ahengini ihlal etmek, kitap ve deftersiz okula gelmekten dolayı hakkında disiplin suçu raporunun da bulunduğunu'' hatırlatması üzerine, ''Ben onları hatırlamıyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber