2012 ALES ve KPDS'ye soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012 ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) ve KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) sınavlarıyla ilgili itirafçı akademisyenin suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Mart 2016 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2012 ALES ve KPDS'ye soruşturma

Akademisyen M.Y.O., cemaat ağabeylerinin çalınan soruları Kuran'a el bastırıp yemin ettirerek kendilerine verdiğini anlattı. Cemaatin talimatıyla 17 Aralık'tan sonra AK Parti hükümetine karşı, CHP'ye oy verdiklerini anlatan itirafçı, "Akademisyenler olarak ayda 250 TL burs veriyorduk. Dini duygularımızı istismar eden Gülen cemaati sorumlularından şikayetçiyim" dedi. İşte Gülen cemaati içinde faaliyet gösterip pişman olan akademisyenin o çarpıcı itirafları:

KURAN ÜZERİNE YEMİN ETTİRDİLER: 2012 yılı ilkbahar dönemi KPDS ve ALES sınavları öncesinde yurtta kaldığımızda Yusuf ve İsmet adlı sorumlu ağabeyler, cemaate mensup öğrencileri üçerli gruplar halinde farklı zamanlarda bir odaya alıyorlardı. Ben ve ismini hatırlamadığım bir öğrenci birlikte odaya girdik. İsmet bize, 'Burada duyduklarını gördüklerini kimseye söylemeyeceğine namusum ve şerefim üzerine yemin ederim' şeklinde yemin ettirerek Kuran'a el bastırdı.

CHP'YE OY VERMEMİZİ İSTEDİLER: 17 Aralık sürecinden sonra yerel ve genel seçimlerde CHP'ye oy kullanmanızı istediler. Bu şekilde AK Parti hükümetiyle mücadele edebileceğimizi söylediler. Biz de verilen bu emre itaat ettik ve cemaat mensupları olarak CHP'ye oy verdik. Gülen cemaati olarak bilinen topluluğun yasadışı faaliyetlerine karışan ve yöneten sorumlulardan şikayetçiyim.

YÜKSEL TEMEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber