Norm kadro uygulaması birçok beldiyeyi zor duruma düşürüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ'NDE KAMU YÖNETİMİ TOPLANTISI: KAYFOR TARAFINDAN DÜZENLENEN TOPLANTIDA, NORM KADRO UYGULAMASININ BİRÇOK BELEDİYEYİ SIKINTIYA SOKTUĞU GÖRÜŞÜ DİLE GETİRİLDİ

Türkiye'deki üniversitelerin tüm kamu yönetimi bölümlerinin ortak platformu olan Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR) tarafından düzenlenen toplantılardan 4.'sü, Muğla Üniversitesi'nde başladı.

Muğla Valiliği ve belediyenin de katkılarıyla Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen toplantının 3 gün süreceği belirtildi. Toplantının ilk gününde, uygulamacıların gözünde kamu yönetimi konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Muğla Vali Yardımcısı Mustafa Korkmaz yaparken, oturuma konuşmacı olarak Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu ve İl Genel Meclisi Başkanı Çağrı Alper katıldı. Belediye Başkanı Gürün, 20 yıldır tartışılan konuların yavaş yavaş çözümüne çalışıldığını belirterek, "Yerel yönetimler reformunda gelirler ve personel yönünden eksiklikler var. Mevcut yasaya yeni ek maddelerin konulması gerekir. Önümüzdeki süreçte, spor, kültür, şehir içi hatları gibi düzenlemeler yerel yönetimlere devrediliyor. Bu uygulama, personel ve ekonomik olarak yerel yönetimleri sıkıntıya sokacak. Bir taraftan yerel yönetimlere yeni görevler yüklerken, diğer taraftan da personel ve mali kısıtlama getiriyor. Bunların aşılması gerekiyor" dedi.

Norm kadro uygulamasına değinen Datça Belediye Başkanı Karakullukçu da, "Belediyelerde zaten personel yetersiz. Mevcut personelle yapamadığımız hizmetleri, norm kadroyla daha da azaltmak zorunda kalacağız. Eğer hizmet satın almaya kalkarsak, bu defa kış nüfusuna göre verilen pay zaten yetersiz, norm kadro uygulamasından sonra daha da yetersiz hale gelecek" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Alper ise, yerel yönetimler reformunun olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, "İl Genel Meclisi'ne de bu reformda önemli görevler verildi. Daha önce yılda birkaç kez toplanan İl Genel Meclisi, bu reform sayesinde her ay toplanmak zorunda. İl Genel Meclisi üyeleri en azından sorumluluklarını bildikleri gibi, yaptıkları hizmetin de önemini anlamaya başladılar. Bugün köylerdeki muhtarlarımız 250 YTL maaşa talim ediyor. Bunun yanında yerel yönetimler reformuyla sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşüyor. Reformun getirdikleri büyük bir nimet. Fakat bu reformun tamamını uygulayamıyoruz. Çünkü yasa o kadar geniş ki, hala yasanın yerel yönetimlere sunduğu faydaları bilmiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket etme mecburiyetimiz var. Fakat Türkiye'de sivil toplum örgütleri bu yönde ortak hareket etme noktasına henüz gelmediler" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber