Erdoğan'ın ziyareti öncesi Burdur'da CHP'li gençlere gözaltı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan'ın Burdur'a yaptığı ziyaret öncesi, bu sabah 03.00'te CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emin Kural ve üç arkadaşı gözaltına alındı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Mart 2016 14:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Erdoğan'ın ziyareti öncesi Burdur'da CHP'li gençlere gözaltı

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, gençlerin sosyal medyada yaptıkları bir paylaşım gerekçe gösterilerek gözaltına alındığını öne sürerek, "Yaptığım görüşmelerde bana, 'Cumhurbaşkanımız geleceği için güvenlik tedbirleri gereği' gözaltına alındıklarını söylediler. Bu bir nevi önleyici gözaltı" dedi.

CHP Burdur İl Gençlik Başkanı Emin Kural ve CHP'li gençler Sevim Çal, Ali Tunç, Berkan Serinsövüt sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı.

CHP'li vekil Göker, Hürriyet'e şunları söyledi:

"Hukuksuzluk devam ediyor. Başsavcı, nöbetçi savcı, vali ve emniyet yetkilileriyle görüştüm. Ancak gençleri serbest bırakmadılar. Tamamıyla Cumhurbaşkanın gelişiyle ilgili bir gözaltı. Bana aktarılan, 'Cumhurbaşkanı geleceği için güvenlik tedbirleri gereği' gözaltına alındıkları yönünde. Bir nevi önleyici gözaltı yapılmış. Cumhurbaşkanının gittiği tüm vilayetlerde hukuk rafa kaldırılıyor. Muhalefetin sesi susturulmaya çalışılıyor."

CHP Burdur İl Gençlik Başkanı Emin Kural

Rifat BAŞARAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber