'Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz'

İstanbul İl Sağlık Müdürü Albayrak: "Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2016 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz'

İstanbul'daki sağlık çalışanları, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Çemberlitaş'taki Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen ve çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı basın açıklamasında, tıp öğrencilerinin işgale başkaldırışının 97. yılı olan 14 Mart Tıp Bayramı'nda, Türkiye idealizmine her zamankinden daha çok bağlı olduklarını, bütün dünyaya ilan ettiklerini söyledi.

Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayan Albayrak, "Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

- "İnsanlık katillerini lanetliyoruz"

İstanbul'da işgalcilere karşı direnen tıbbiyelilerden miras kalan milli ruhu hiçbir gücün söndüremeyeceğini vurgulayan Albayrak, bağımsızlık ruhuna büyük bir onurla sahip çıkmaya devam edeceklerinin sözünü verdi. Teröre fırsat vermeyecekleri ve millete hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Çanakkale ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durduysak bugün aynı ruhla teröre karşı duruyoruz. Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız. Tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Basın açıklamasına aralarında İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Mustafa Özdemir ile İstanbul'daki Kamu Hastaneleri Birliği bölge genel sekreterlerinin de bulunduğu çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber