Suistimalden yargılanan müfettiş, Tefitş Kurulu Başkanı yapıldı

Haber Giriş : 31 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Kasım seçimleri öncesindeki hükümetin Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan tarafından Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı yapılan Aydın Yakup Çetin, Ankara Asliye'de yargılandı. Çetin, Erzincan Bayındırlık'ın uygulamalarından kaynaklanan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını incelemekle görevlendirildi.

Erzincan'da 1995 yılı rakamlarına göre 61 milyar 634 milyonluk bir yolsuzluk iddiası sözkonusuydu. O sırada başmüfettiş olan Çetin, hazırladığı raporda ciddi bir yolsuzluk olgusuna rastlanmadığını bildirdi. Ancak Erzincan Bayındırlık'ta tekniker olarak görev yapan Ahmet San 2000'de bakanlığa bir dilekçe yazarak, Çetin'in bazı hakedişlerdeki fazla ödemeleri görmezden geldiğini iddia edince, konuyla ilgili 2 başmüfettiş görevlendirildi.

Müfettişler raporlarında, Çetin'in bazı fazla ödemeleri görmezden geldiğini ve bazı kişileri koruduğunu dile getirince hakkında kamu davası açıldı. Çetin, soruşturma açılması kararının iptali için Danıştay 2. Dairesi'ne itiraz etti. Fakat daire bu başvuruyu reddetti. Mahkeme, Çetin'in beraatine karar vermesinin ardından, savcının temyiz talebi üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, 4 Aralık 2001'de verdiği kararla 23. Asliye Ceza'nın verdiği kararı bozdu. Daire'nin aynı tarihli kararına göre, Çetin suçlu bulundu fakat cezası 4616 Sayılı Kanun gereğince 5 yıl ertelendi. Bu süre içinde Çetin, aynı suçu işlerce cezalandırılacak.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber