Örgütü akladı hükümeti suçladı

Terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırıyı gerçekleştiren PKK'ya hiçbir eleştiride bulunmadı, yine hükümeti suçladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Mart 2016 06:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Örgütü akladı hükümeti suçladı

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Demirtaş, "Tümüyle sivilleri hedef aldığı anlaşılan bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bir kez daha partim ve bütün arkadaşlarım adına lanetlediğimizi, kınadığımızı ve asla hiçbir gerekçeye sığınılamayacak bir vahşet eylemi olduğunu buradan ifade etmek istiyorum" dedi. Hükümetin terörle mücadeleyi daha da etkin hale getirmek için yapmak istediği düzenlemeleri eleştiren Demirtaş, TCK'nın 220. maddesinin 6. fıkrasında yapılan, "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi, ayrıca örgüte üye olmak suçundan da cezalandırılır" düzenlemesiyle herkesin terör örgütü üyesi konumuna getirilebileceğini iddia ederek törerle mücadeleyi güçlendirecek yasal düzenlemeden rahatsız olduğunu ortaya koydu.

ÖRGÜTE ÇIT YOK

PKK'nın katliamını kamufle eden Demirtaş, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra 4 emniyet müdürünün değişmesini eleştirerek, "Alabildikleri tedbir budur. Bu kadar. İstifa, özür, hatasını kabul etmek yok. Habire kutuplaştırmak. Bizi hedef göstererek neyi çözeceksiniz? Bütün bunlar bitecekse dokunulmazlığımızı siz kaldırmayın, biz istifa edelim. Mesele bizim parlamentoda olmamız ise buradan gittiğimizde çözülecekse, buna inansam istifa ederim. Dokunulmazlığı kaldırılması gereken sizsiniz. Sorumlu sizsiniz" diyerek iktidarı suçladı. l

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber