17 Şubat'taki saldırıda Buse'nin hayatını kararttılar!

"Gözleri sanıyorum görmeyecek. Sağ gözünden sonra sol gözünün tepki vermediği, düzelme olmadığı söylendi. Şu an görmediğinin o da farkında..."

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 16 Mart 2016 06:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
17 Şubat'taki saldırıda Buse'nin hayatını kararttılar!

Öznur KARSLI

Ankara Merasim Sokak'ta 17 Şubat tarihindeki 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında, Genelkurmay Başkanlığı'nda sivil memur olarak çalışan annesi Şenay Ş. ile 4.5 yaşındaki kızı Buse de yaralandı. Patlama sırasında serviste cam kenarında oturduğu için kafası ve vücudundan yaralanan minik Buse, günlerce yoğun bakımda kaldı. Sağ gözünde tamamen görme kaybı oluşan Buse'nin sol gözüne de annesinden izin alınarak operasyon yapıldı. Ancak sol gözünde de hiçbir iyileşme kaydedilemedi.

Anne Şenay Ş. de patlamada kafası ve kulağından yaralandı. Patlama nedeniyle kısmi işitme kaybı yaşayan anne Şenay Ş.'nin sağlık durumu kızı Buse'ye göre daha iyi. Önceki gün Ankara Bilkent'te GATA'ya bağlı rehabilitasyon merkezinde psikolojik tedaviye başlayan Ş. Ailesi bir süre kızlarıyla birlikte bu merkezde terapi görecek.

'GÖZÜME ÇAMUR ATTILAR'

Baba Hüseyin Ş., hem eşi hem de kızı için zorlu bir süreçle karşı karşıya... "Buse fiziksel olarak daha iyi ama psikolojik olarak kötü durumda" diyen baba Ş., kızının yaşadıklarını şöyle anlattı: "Gözleri sanıyorum görmeyecek. Sağ gözünden sonra sol gözünün tepki vermediği, düzelme olmadığı söylendi. Şu an görmediğinin o da farkında. Fakat gözlerinin hastalığı nedeniyle bantla sarıldığını sanıyor. Geceleri çığlık atarak uyanmaya başladı. Birkaç defa 'Gözüme çamur attılar' diye uyandı. Olay anını sık sık hatırlıyor. Eşimin sağlık durumu kızımıza göre daha iyi. Sol gözünün tepki vermediği, düzelme olmadığı söylendi."

Hüseyin Ş., olayı unutturmak için Buse'yle eski günlerdeki gibi dans ettiklerini belirtip "Okula nasıl gidecek, ne yapacağız bilmiyoruz. Tuvalete giderken bile beni istiyor. İhtiyaçlarını karşılayamayınca agresifleşiyor, bağırıyor. Sağ gözü gittikçe küçülüyor. Doktorlar bir ameliyatın daha başka sorunlara yol açabileceğini söyledi. 5 ay kadar beklemeyi önerdiler. Buse'ye bazı şeyleri unutturmak için müzik açıp oynayabileceği geniş bir alanda dans ettiriyoruz. Bu süreci GATA'ya bağlı rehabilitasyon merkezinden destek alarak atlatmaya çalışacağız. Buse'ye nasıl davranmamız konusunda yardımlar alacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber