Sit alanında 7 vekil evi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski-yeni 111 milletvekilinin villasının bulunduğu İzmir Çeşme'deki Günkent Sitesi'nin sit alanı kararı değiştirilerek bitirildiği ortaya çıktı.

TARIM Bakanı Mehdi Eker'in 'balık çiftliklerinden şikayet ediyorlar ama kendileri, sit kararlarını değiştirerek yazlık yapmışlar' dediği VIP villaların, tüm partilerin temsil edildiği Çeşme'deki Günkent Sitesi olduğu ortaya çıktı. 1988'de eski ANAP Milletvekili Bülent Akarcalı Başkanlığı'nda kurulan Günkent Kooperatifi'nin yapımına 1990'da başlandı. 350 konutun temeli atılıp belli seviyeye getirilirken, 7 Mayıs 1992'de Gerence Körfezi bölgesi konut kooperatiflerinin konut yapmasını da yasaklayan 2. derecede sit alanı ilan edildi. O dönem TBMM'deki bütün parti gruplarından milletvekillerinin katıldığı kooperatifte tüm işler dururken, 7 ay sonra İzmir Birinci Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu, 1 Şubat 1993'te sürpriz bir karar aldı. Kurul, 2. derece sit alanı ilan edilen Gerence Körfezi'ni yeni bir kararla 3. derece sit alanı kapsamına aldı. Böylece konut yapmanın önündeki engel kalkmış oldu. Kooperatifin tüm yapım işleri tamamlandığı 1995'te kurul, bir ilginç karar daha aldı. Kurulun 6 Ekim 1995'te aldığı kararla Gerence bölgesi 1. derecede sit alanı ilan edildi ve tek çivi çakılması yasaklandı.

Toplam 111 eski-yeni vekil arasında AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AKP'den seçilen ancak ANAVATAN'a geçen Süleyman Sarıbaş, CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, CHP Gaziantep milletvekili Mustafa Yılmaz, Bayburt Bağımsız Milletvekili Ülkü Güney, ANAVATAN Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı gibi halen Meclis'te olan isimler de bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber