Türk diasporasından 5 yıl sonra 'birlik' buluşması

Dünya Türklerini bir araya getirecek olan kurultay, beş yıl aranın ardından 26-27 Mart tarihlerinde toplanıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Mart 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk diasporasından 5 yıl sonra 'birlik' buluşması

Hakkı KURBAN

Türk lobisi", terör saldırılarının gölgesinde dünyaya "birlik ve beraberlik" mesajı verecek. Beş yıllık aranın ardından önümüzdeki hafta (26-27 Mart) İstanbul'da yapılacak olan Kurultay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla gövde gösterisine dönüşecek. Dünyanın dört bir yanından gelecek 3 bine yakın katılımcıyla, Türkiye'nin gelecek vizyonu ve yürütülecek çalışmalar konuşulacak.

Yurtdışındaki imaj

Ekonomi Bakanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek dev organizasyon son olarak 2011'de yapılmıştı. Organizasyonla Türkiye dışında yaşayan ve çalışan Türk girişimcileri bir araya getirmek hedefleniyor. Düzenlenecek kurultayda hem Türk iş dünyasının sorunları tartışılacak hem de Türkiye'nin yurtdışındaki imajı ve Türk diasporasının güçlendirilmesine yönelik hangi adımların atılacağı masaya yatırılacak.

3 bin kiişi geliyor

Yurtdışında yaşayan Türk iş dünyasının temsilcileri, iş örgütleri, uluslararası şirketlerde başarı sağlamış Türk ve Türk kökenli yöneticiler, profesyoneller, girişimciler ve uzmanlar, kurultay vesilesiyle siyasetçilerle buluşacak. Dünyanın farklı coğrafyalarından ve Türkiye'den 3 bine yakın davetlinin katılımı beklenen kurultayda, bakanların da katılımıyla çeşitli paneller organize edilecek. Bunlar arasında 'Diaspora ve Lobicilik' oturumu da dikkat çekiyor.

Terör saldırıları lanetlenecek

Kurultay, Türkiye'nin gücünün uluslararası arenada daha güçlü sergilenmesi, başta terör olmak üzere çeşitli konularda ülkeler üzerinde baskı unsuru oluşturulması için atılacak adımlar gündemde olacak. Ankara'da son 5 ayda gerçekleştirilen üç terör saldırısıyla İstanbul-Sultanahmet'i kana bulayan hain saldırının lanetleneceği kurultayda, terörle mücadeledeki kararlılığın altı çizilecek. Bu hususun, kurultayın sonuç bildirisine de yansıtılması öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber