Diyarbakır Hani'de bomba yüklü araç etkisiz hale getirildi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Hükümet Konağı yakınlarında bulunan patlayıcı yüklü araç, uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2016 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, ilçede gece devriye görevi yapan polis ekipleri, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı" dolayısıyla törenin de yapılacağı Hükümet Konağına yaklaşık 50 metre mesafede Hürriyet İlköğretim Okulunun karşısında park halinde bir araç tespit etti.

Şüphe üzerine araçta yapılan aramada 150 kilogram patlayıcı olduğu belirlendi.

Valilikten yapılan açıklamada, Hani ilçesi Merkez Mahallesi Merkez Caddesi'nde devriye görevi yapan polis ekiplerinin, Hükümet Konağı'na 50 metre uzaklıkta park halinde şüpheli bir araç tespit ettiği belirtildi.

Otomobilin bomba yüklü olduğunun tespit edilmesi üzerine olay yerine Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce bomba imha uzmanı ekip gönderildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"3 tüp içinde 150 kilogram patlayıcı bulunan araç, uzman ekiplerce çevre güvenliği alındıktan sonra kontrollü şekilde etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu bombanın Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi anma günü programında patlatılması düşünüldüğü değerlendirilmektedir. Olayla ilgili olduğu değerlendirilen 1 kişi gözaltına alınmıştır. Güvenlik kuvvetlerinin dikkati sayesinde olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır."

Fikret Kavgalı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber