Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi hayatı değişti

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen engellinin hayatı, Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve Kalıcı İş Merkezi'nde işe yerleştirmesiyle değişti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2016 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi hayatı değişti

Kocaeli'de 11 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iş istemesinin ardından Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve Kalıcı İş Merkezi'ne yerleştirilen yürüme engelli Sadi Hancı, hayata bağlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yanlış iğne nedeniyle yürüyeme engelli olan Sadi Hancı, 11 yıl önce Başbakanlığı döneminde kentteki TOKİ açılışına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme fırsatı bularak iş istedi.

Bunun üzerine Hancı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da ilgilenmesiyle engellilerin üreterek ekonomiye katkı sağladığı ve sosyalleştiği Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve Kalıcı İş Merkezi'nde istihdam edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıkıntısını anlatmasının ardından yaşamı değişen Hancı, işe girmesinin ardından evlendi ve çocuk sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hancı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la karşılaştığı günü hiç unutmadığını belirterek şöyle devam etti:

"O dönem Başbakanlık görevini yürüten Sayın Cumhurbaşkanımız çevresindeki vatandaşlara, 'Ben gidiyorum, benden bir isteğiniz var mı?' diye seslendi. Ben de 'Derdimi dinlemeden mi gideceksiniz Başbakanım?' diye seslendim. İşte bu haykırış, benim dönüm noktam oldu. Yaklaşık 10 dakika konuştuk. Erdoğan ve yanında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu benimle yakından ilgilendi."

Hancı, 10 gün sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve Kalıcı İş Merkezi'nde çalışmaya başladığını aktararak 8 yıl önce evlendiğini ve bir kızı olduğunu söyledi. Mutlu bir yuvaya kavuştuğuna işaret eden Hancı, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız Karaosmanoğlu'ndan Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız sayesinde ümidim kırılmışken hayata bağlandım, çalışıp evime ekmek getirebiliyorum. Engellilere de tavsiyem hayata küsmemeleri. Her engellinin yapabileceği bir şeyler vardır. İstersek her şeyi başarabilecek güçteyiz. Eşimi annem bir akraba ziyaretinde görmüş ve beğenmiş. Kısa sürede evlendik. Eşimin benim gibi bir engeli de yok. Engeller, bedende değil yürektedir. Allah razı olsun ondan. Çok mutluyuz. 6 yaşında bir çocuğumuz var."

Hancı'nın 8 yıllık eşi Türkan Hancı da çok mutlu bir hayatlarının olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber