Ölen mühendisi gördü, yanmayan kumaştan iş elbiseleri yaptı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde işçi olarak çalıştığı fabrikada üstüne dökülen kimyasal madde nedeniyle ölen mühendisi gören Mevlüt Saraç, yurt dışından ithal edilen iş elbiselerini inceleyip geliştirerek yanmayan ve kimyasal maddelerden etkilenmeyen kumaş üretti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mart 2016 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölen mühendisi gördü, yanmayan kumaştan iş elbiseleri yaptı

29 yıl önce çalıştığı fabrikadan ayrılan Mevlüt Saraç atölyesinde, itfaiyeci ve sanayi kuruluşlarında çalışanlar için yanmayan ve kimyasal maddelerden etkilenmeyen koruyucu elbiseler üretiyor.

Körfez'deki bir fabrikada çalışan Mevlüt Saraç, bir mühendisin üstüne kimyasal madde dökülerek ölmesinden etkilenerek yanmayan ve kimyasal maddelerden etkilenmeyen kumaş üretebilmek için çalışma yaptı. Koruyucu kıyafetlerin yurt dışından gelmesi üzerine Mevlüt Saraç, kendi çabaları ile yanmayan ve kimyasal maddelerden etkilenmeyen kumaş yaptı. 1989 yılında 12 yıl çalıştığı fabrikadan ayrılan Mevlüt Saraç, Körfez'de kendi atölyesini kurarak iş elbiseleri yapmaya başladı. Mevlüt Saraç, itfaiyeciler için yanmaz elbiseler, ağır sanayide çalışan işçiler için yanmayan ve kimyasal maddelerden etkilenmeyen iş elbiseleri yapmaya başladı. Mevlüt Saraç iş elbiselerinin kalitesini ise kıyafetleri giyerek üzerine tuttuğu pürmüzle gösterdi.

Mevlüt Saraç mühendisin öldüğü iş kazasının ardından kendisinin iş elbiselerini geliştirdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Çalıştığım fabrikada kimyasal reaksiyonların birleşimi ve ayrışımının yapıldığı ekipmanlarla ilgili beni görevlendirdiler. O ünitede Amerika'dan tehlikeli bölümlerde çalışanlar için ithal edilen özel kıyafetler vardı. Bir iş kazası oldu ve bir mühendis kimyasal maddeler nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu olayın ardından iş kıyafetleri konusunda kendimi geliştirmeye başladım. Daha sonra bu kıyafetleri üretecek bir işyeri kurdum. Ben ilkokul mezunuyum. Ürünlerimin çok iyi tutulmasıyla da patron oldum. Hem iç, hem de dış piyasaya ürünlerimizi tanıtıp satma imkanı buluyoruz."

ÜRETTİĞİ KIYAFETLER CAN KURTARIYOR

Ürettiği kişisel koruyucu kıyafetlerin insan yaşamı kurtardığını söyleyen Mevlüt Saraç, "İşletmemizde koruyucu kıyafetler üretiyoruz. Bu kıyafetlerimiz en çok petrokimya fabrikalarında olmak üzere sanayi kuruluşlarında kullanılıyor. Ürünlerimiz yüzde yüz yerli bizim ürettiğimiz ürünlerdir. Ürünlerimizde sülfürik asit, aseton, toluen, benzen ve petrol ürünlerine dayanıklılık ve yanmaz özelliği kazandırdık" diye konuştu.

Ergün AYAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber