Terör örgütü PKK'nın TAK oyunu

Terör örgütü PKK'nın, sivilleri hedef alan eylemlerini, kurduğu TAK gibi örgütlerin üstlenmesini sağlayarak kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2016 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör örgütü PKK'nın TAK oyunu

Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) uzmanı Ercan Çitlioğlu, Ankara'da 13 Mart'ta gerçekleştirilen terör saldırısının TAK olarak isimlendirilen ve yönetici kadrosu belli olmayan bir örgüt tarafından üstlenilmesine ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, özellikle etnik kimlikli ve yığınsal nitelikli terör örgütlerinin eylemlerinde başka isimler kullanmasının PKK'nın da başvurduğu bir uygulama olduğunu söyledi.

Çitlioğlu, bu uygulamanın terör örgütleri tarafından, sivil kayıplarla sonuçlanan eylemlerin ardından oluşacak güvenlik ağırlıklı baskı ve kamuoyu suçlamalarından kurtulmak ve bu tür eylemleri tasvip etmeyen tabanlarındaki kayma ve dağılmayı engellemek adına kullanıldığını kaydetti.

PKK'nın son eyleminin TAK terör örgütü tarafından üstlenilmesinin hem dışarıya hem de içeriye verilen bir mesaj olarak değerlendirebileceğini belirten Çitlioğlu, "Bu üstlenme PKK'nın sorumluluğunu ortadan kaldırmaz" dedi.

"Bu eylemlerin PKK tarafından yapıldığı herkes tarafından biliniyor"

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Güvenlik Araştırmacısı Veysel Kurt ise PKK'nın eylemleri sanki kendisi değil de başka bir örgüt yapmış gibi bir izlenim uyandırmak istediğine dikkati çeken Kurt, bu yıl Ankara'da meydana gelen terör saldırılarını, geçmiş yıllarda Beyoğlu ve Güngören'deki patlamaları da TAK'ın üstlendiğini hatırlattı.

Bu eylemlerin PKK tarafından yapıldığının herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Kurt, PKK'nın Suriye kriziyle DAEŞ üzerinden "uluslararası meşruiyet" oluşturmaya çalıştığını dile getirdi.

Kurt, "Kimsenin hesap sormayacağı, kendilerinin de bilgisi dahilinde olmayan bir örgütmüş gibi sunarak, eylemleri TAK'a üstlendirdiler" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber