İstanbul bombacısı 1.5 yıl hayalet gibi yaşamış

Polis, Taksim'de kendini patlatan canlı bombanın İstanbul'daki hayatını mercek altına aldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Mart 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul bombacısı 1.5 yıl hayalet gibi yaşamış

İstiklal Caddesi'nde cumartesi günü 4 turistin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısının ardından İstanbul polisinin geniş çaplı soruşturması sürüyor.

Terör örgütü DAEŞ militanı Mehmet Öztürk'ün (24) 2013'te "İstanbul'da iyi bir iş buldum. Artık orada çalışacağım" diyerek Gaziantep'ten ayrıldığı öğrenildi. Ailesinin de komşularına Mehmet Öztürk'ün İstanbul'da ayakkabı imalatçısında çalıştığını söylediği belirlendi. Polis bombacının İstanbul'da nerede çalıştığının izini sürdü. Ancak Öztürk'ün 1.5 yıl boyunca sigortalı olarak hiçbir yerde çalışmadığı belirlendi.

Ayrıca Öztürk ailesinden DAEŞ'e ilk katılan isimin kardeşi Y. Öztürk olduğu ortaya çıktı. Y. Öztürk'ün Kilis'te örgüte yardım ve yataklıktan gözaltına alındığı ve emniyette kaydı olduğu öğrenildi. Mehmet Öztürk'ün de kardeşi aracılığıyla örgüte katıldığı anlaşıldı. Öztürk'ün bağlantılarını araştıran polis sözde Fas emirinden talimat alma ihtimalini de değerlendiriyor. Emniyet birimleri Sultanahmet patlamasının ardından bu hücreyi yöneten Faslı sözde DAEŞ emirinin izini bulmuştu.

OTOGARDA SON GÖRÜNTÜ

Bombacının 18 Mart'ta İstanbul'a bilet almak için gittiği Adıyaman Otogarı'nda güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı.

NAZİF KARAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber