FETÖ'cülerin orduda darbe yapma ihtimali var mı?

Dursun Çiçek: Ordudaki Fethullahçıların darbe yapma gücü sıfır

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Mart 2016 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cülerin orduda darbe yapma ihtimali var mı?

Ahmet Hakan, Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan, Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek ile konuştu

BİR süre önce yaptığınız açıklamada "Genelkurmay'da yüzde 10 Cemaatçi var" dediniz. Bunu neye dayanarak söylediniz?

DURSUN ÇİÇEK: Ben 7 yıl Genelkurmay Psikolojk Harekat'ta görev yaptım. 7 yıl da Deniz Kuvvetler Karargahı'nda görev yaptım.Bize akan bilgiler ve tespitlerimiz bunu gösteriyor. AKP, iktdara gelince YAŞ kararlarına şerh koydu. Bu durum Silahlı Kuvvetler üzerinde baskı oluşturdu ve Cemaatçilerin ordudan uzaklaştırılmaları zorlaştı. 2003'ten itbaren atılmalar azaldı, ondan sonra da sıfırlandı.
*
Daha çok hangi rütbedeler Cemaatçiler?

DURSUN ÇİÇEK: Özellkle son 10 yıl içinde yapılandıkları için üst rütbelerden ziyade daha küçük rütbedeler. Cemaat, Emniyet'i ele geçirdi ama Silahlı Kuvvetleri ele geçirmenin çok uzun bir süreç gerektirdiğini bildiği için operasyon yapmayı tercih etti.
*
Kimdir bu Cemaatçi subaylar? İsimler belli mi?

DURSUN ÇİÇEK: Şu anda temel sıkıntı bu. Haklarında delil bulunamıyor. En son görevden alınan birkaç kişi oldu, demek ki haklarındaki delliler olgunlaştı. Bir de şu var: Silahlı Kuvvetler şu anda çok meşgul. Terörle mücadele ediyor. Geçmişte herkes birbirini "Ergenekoncu" diye damgalıyordu, şimdi "Cemaatçi" diye damgalıyor. Silahlı Kuvvetler içnide böyle bir çatışmanın yaratılması, terörle mücadeleyi zafiyete uğratır. Buna dikkat ediliyor ve somut delliler aranıyor.

Yüzde 10 diyorsunuz, bunu neye dayandırıyorsunuz?
DURSUN ÇİÇEK: Bu yaklaşım rakam. Bazıları yüzde 40 falan diyor. Öyle olsa orduyu teslim almış olurlardı ve Ergenekon, Balyoz operasyonlarını yaparak etkisizleştirmeye kalkışmazlardı.

Genelkurmay'daki bu yüzde 10'luk yapı, darbe yapabilir mi?
DURSUN ÇİÇEK: Ben buna güler geçerim. Böyle bir tehdit algılamıyorum. Fetullahçılar zaten şu anda Fetullahçı olmadıklarını kanıtlamaya çalışıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber