Büyükelçiyi kırmızı ışık kurtardı

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Larsen'in 13 Mart'ta PKK'nın Ankara'da düzenlediği saldırı noktasına 20 metre mesafedeki kırmızı ışıkta durması hayatını kurtardı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Mart 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükelçiyi kırmızı ışık kurtardı

Lütfi Kaplan

Ankara Kızılay'da 13 Mart'ta terör örgütü PKK'lı 2 teröristin bombalı araçla düzenlediği saldırının tanıklarından Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, o anları Star'a anlattı.

12 yaşındaki kızıyla at binme dersinden dönerken Kızılay'da kırmızı ışıkta durduklarını ifade eden Larsen, "Bu sırada bize 20 metre kadar mesafede patlama oldu. Arabaların otobüse çarpışını ve havaya fırlayışını gördük. Önümüzde oldu. Otobüsün ve diğer araçların da alev aldığını gördük. Kırmızı ışıkta durduğumuz için gerçekten çok şanslıydık. Sağlık görevlileri ve güvenlik güçleri anında olaya müdahale etti" ifadesini kullandı. Kızının olaydan dolayı büyük şok yaşadığını ifade eden Larsen, şöyle devam etti: "Artık iyi. Terör olayları herhangi bir yerde olabilir. New York'ta Paris'te Sidney'de... Terörün amacı korku yaratmak, insanlara korku salmak. Sorumlu kişiler olarak korkmamalıyız. Tabi ki bir takım tedbirler alacağız bu çok normal. DAEŞ, PKK, TAK gibi gruplar çok ciddi tehditte bulunuyor. Uluslararası toplum olarak hepimize terörle mücadele ve terörü durdurma konusuna görevler düşüyor. Avustralya terörle mücadelede Türkiye'nin yanında yer almaktadır. Türk hükümetini bu korkunç olayları önlemesi konusunda desteklemekteyiz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber