İzmir'de 11 öğretim üyesi, komisyona ifade verdi

Ege Üniversitesi Rektörlüğünce Barış için Akademisyenler İnisiyatifinin bildirisini imzalayan akademisyenlerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 11 öğretim üyesi, soruşturma komisyonuna ifade verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2016 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de 11 öğretim üyesi, komisyona ifade verdi

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifinin "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildirisini imzalayan akademisyenlere yönelik Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğünce başlatılan soruşturma kapsamında, üniversitede görevli 11 akademisyen soruşturma komisyonuna ifade verdi.

Bildiriyi imzalayan akademisyenlerden Dokuz Eylül Üniversitesinde görevli Araştırma Görevlisi A.A, gazetecilere yaptığı açıklamada, EÜ'de görevli 11 akademisyenin 5 kişilik komisyona ortak bir metinle ifade verdiğini, "ifadelerinde ortada bir suç bulunmadığı için soruşturmanın hukuki olmadığını" savunduğunu söyledi.

A.A, akademisyenler adına söz alan Prof. Dr. F.A.T'nin de soruşturmayı gerek kılacak bir suçun bulunmadığını yinelediğini kaydederek, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsündeki 3 akademisyenin kendi üniversitelerinde oluşturulan soruşturma komisyonuna ifade verdiğini, İzmir Ekonomi Üniversitesindeki 5 akademisyenin ise yarın ifade vereceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber