Erzincan'da 'okul geçit görevlisi' uygulaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'ın Üzümlü İlçesi'nde, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yapılan çalışma neticesinde, 3 ilköğretim okulunda öğrenim gören 24 öğrenciye, "Okul Geçit Görevlisi" eğitimi verildi.

Üzümlü'deki Nusret Yılmaz, Fatih ve Şehit Fatih Devravut ilköğretim okullarında öğrenim gören ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından teorik ve pratik trafik eğitimine tabi tutulan 24 öğrenci, okul bölgelerinde bulunan yaya geçitlerinde görev yapacak.

Uygulamayla ilgili bilgi veren Üzümlü Kaymakamı Kamil Sağlam, "Okul Geçidi Görevlisi" uygulamasının trafik kazalarının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Yapılan bu uygulamayla, okul önlerindeki trafik akışını sağlıklı bir şekilde sağlamak, öğrencileri olası kazalara karşı korumak amaçlanmaktadır. Bu görevin sağlıklı yürütülebilmesi için her okulda 8 öğrenci ve 5 öğretmenden oluşan bir komisyon kuruluyor. Uygulama sayesinde öğrencilerimiz artık okul geçitlerinden güvenle geçebiliyor. Ayrıca 'Okul Geçit Görevlisi' belgesi alan öğrencilerin tanzim edeceği tutanaklara göre, suç işleyen araç sürücülerine ceza kesilebilecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber