Sur Belediyesi personelin maaşını ödeyemiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SUR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ NAKSİ SAYAR: BÖLGEDE YAŞANAN SEL FELAKETİ NEDENİYLE İLLER BANKASI PAYLARININ KESİLMEMESİNİ BEKLERKEN, MERKEZİ HÜKÜMET İLLER BANKASI PAYIMIZI KESTİ

Diyarbakır Sur Belediyesi, İller Bankası'nın kesintileri nedeniyle bu ay isçilere ve borçlu oldukları esnafa ödeme yapamayacağını açıkladı.

Diyarbakır'da belediyeler içinde en borcu Sur Belediyesi, Kasım ayında da personeline maaş dağıtamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Sur Belediye Başkan Vekili Naksi Sayar, bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle İller Bankası paylarının kesilmemesini beklediklerini belirterek, "Ancak merkezi hükümet İller Bankası paylarını kesti. Sel felaketi nedeniyle bölgedeki belediyeler tüm imkan ve olanaklarını kullanarak halkın daha fazla mağdur olmaması için caba harcadık. Geçtiğimiz aylarda beli bir düzende gelen İller Bankası paylarımız bu ay kesilmemesini beklerken, aksine kesintinin daha fazla olduğunu görünce şoka uğradık. İller Bankasından belediyemize bu ay 342 bin YTL gelirken personel ve esnafa ödememiz gereken miktar 565 bin YTL'dir. Bu büyük farkı kapatmamız mümkün değildir. Bu nedenle personellerimizden özür dileyerek maaşlarını veremeyeceğimizi üzüntü içerisinde açıklıyoruz. Bu bizim değil merkezi hükümetin büyük ayıbı olduğu gibi hükümetin bu parti ayrımını ise kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber