'TBMM kürsüsü canlı bombaya mesaj vermek için kullanılamaz'

Ekonomi Bakanı Elitaş, "Hiç kimse kürsüdeki söylediği sözlerden dolayı tutulamaz, tutuklanamaz, yargılanamaz ama TBMM kürsüsü teröristlere, canlı bombaya mesaj vermek için de kullanılamaz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2016 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'TBMM kürsüsü canlı bombaya mesaj vermek için kullanılamaz'

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Hiç kimse kürsüdeki söylediği sözlerden dolayı tutulamaz, tutuklanamaz, yargılanamaz ama TBMM kürsüsü teröristlere, canlı bombaya mesaj vermek için de kullanılamaz. Orada şifreli kelimeler söyleyerek, insanların hayatını katledecek şekilde mesaj verme noktasına doğru gittiği takdirde, o kürsü masumiyetinden çıkar, teröristlerin talimat aldığı bir noktaya doğru gider." dedi.

Elitaş, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünce düzenlenen "Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması" programında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

Hem 7 Haziran seçimlerinde hem 1 Kasım seçimlerinde bölgeden veya diğer yerlerden aldığı oylarla TBMM'de temsil edilme hakkını sağlayan bir partinin milletvekillerinden büyük bir kısmının, terör örgütünün TBMM'deki temsilcisi gibi davrandıklarını dile getiren Elitaş, şöyle devam etti:

"1994 yılında bir milletvekilinin kürsüde Kürtçe konuşması sonucu yaşadığı hadiselerden başka bir noktaya gelip, bugün daha da fütursuzca, saygısızca, kendisini seçen millete yaptığı ihanet çerçevesinde terör örgütünün sözcüsü gibi, temsilcisi gibi TBMM'de faaliyet göstermektedir. Kürsü masumiyeti var. Eyvallah. Hiç kimse kürsüdeki söylediği sözlerden dolayı tutulamaz, tutuklanamaz, yargılanamaz ama TBMM kürsüsü teröristlere, canlı bombaya mesaj vermek için de kullanılamaz. Orada şifreli kelimeler söyleyerek, insanların hayatını katledecek şekilde mesaj verme noktasına doğru gittiği takdirde, o kürsü masumiyetinden çıkar, teröristlerin talimat aldığı bir noktaya doğru gider. Terörist faaliyet içinde olanları desteklemeye devam ettiğiniz sürece size 'TBMM üyesi demek' bizi üzer, size oy vermiş bu milleti üzer."

Türkiye'yi zayıflatmak için terör örgütünü destekleyen ülkelerin, bunun zararını kendilerinin de gördüğünü idrak etmeleri gerektiğine dikkati çeken Elitaş, "IŞİD ilk çıktığında 300-400 kişilik bir terör örgütüyken kulaklarını tıkayanlar, gözlerini yumanlar, bugün IŞİD'ın devasa bir noktaya geldiğinin herhalde farkındadırlar. Onun için şu anda kendi talimatları doğrultusunda hareket eden, kendilerine yalakalık yapan ve onlara yardım ve yataklık yapanlara memnuniyet duyan ülkelere sesleniyorum; Yarın terör örgütü, PKK'sı, PYD'si size geri dönüp, sizi de vurabilir." ifadelerini kullandı.

Orhan Canbulatel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber